‘Guardians of the Galaxy’-castet underskriver statement for at få instruktør James Gunn tilbage

‘Guardians of the Galaxy’-castet underskriver statement for at få instruktør James Gunn tilbage

Skal man kunne fyres for at have postet dårlige jokes på Twitter for 10 år siden?

Ja, mente Disney, da de i forrige uge afskedigede ‘Guardians of the Galaxy’-instruktør James Gunn, der tilbage i 2009 blandt andet havde slået plat på pædofili og homoseksualitet i, hvad de færreste der har læst tweetene dog kan være i tvivl om var lidet andet end et tilfælde af tvivlsom humor fra en selverklæret provokatør.

Disney beslutning er siden blevet mødt med en storm af fordømmelse fra en længere række skuespillere og medier, der udtrykker stor bekymring for, at fyringen kommer til at danne præcedens ud fra en art misforstået politisk korrekthed, der ikke giver plads til soning for menneskelige fejltrin.

‘Guardians’-skuespillerne Dave Bautista og Michael Rooker har været blandt de mest vokale kritikere, men nu slutter resten af castet op i et samlet statement på Instagram.

Bradley Cooper (Rocket), Zoe Saldana (Gamora), Chris Pratt (Peter Quill), Vin Dielsel (Groot), Sean Gunn (Kraglin/Rocket-mocap), Karen Gillian (Nebula), Pom Klementieff (Mantis), Bautista (Drax) og Rooker (Yondu) har således alle sat deres underskrift på, at de ønsker James Gunn tilbage i instruktørstolen til ‘Guardians 3’. I statementet skriver de blandt andet:

»Til alle vores fans og venner: Vi støtter James Gunn fuldt ud … Der er ikke meget plads til en fair retsprocess i den offentlige folkedomstol. James er formentlig ikke det sidste gode menneske, der bliver sat på anklagebænken. Den voksende politiske splittelse i landet taget i betragtning, er det sikkert og vist, at den her slags sager vil fortsætte, selvom vi håber at amerikanere på begge side af det politiske spektrum vil slappe af med karaktermordene og holde op med at give heksejagten ammunition«.

Læs ‘Gaurdians’-castets fulde statement her:

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Disneys fyring af ‘Guardians of the Galaxy’-instruktør James Gunn sender et dybt problematisk budskab

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af