James Gunn fyret fra ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ efter krænkende Tweets om blandt andet pædofili

James Gunn fyret fra ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ efter krænkende Tweets om blandt andet pædofili
James Gunn til premieren på 'Ant-Man and the Wasp'. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Den populære Marvel-instruktør James Gunn er blevet fyret som instruktør på den tredje installation af ‘Guardians of the Galaxy’ efter, at en række gamle tweets, hvor Gunn joker om blandt andet pædofili, voldtægt og 9/11, er dukket op til overfladen igen.

Tweetsne fra 2009 og 2010 begyndte at blive bemærket tidligere på ugen, hvor man blandt andet kunne genlæse Gunns kontroversielle jokes såsom: »Jeg elsker, når små drenge rører mig i mit skøre sted. Shhh!«.

I en pressemeddelelse udtaler Disneys bestyrelsesformand Alan Horn: »De offensive holdninger og udmeldinger, der blev fundet på James’ Twitter feed er uforsvarlige og inkonsistente med vores værdier som filmstudie, og vi har derfor afbrudt vores samarbejde med ham«.

James Gunn begyndte selv at slette de grænseoverskridende Tweets den 19. juli, mens han også forklarede sine handlinger med en række nye Tweets, der blandt andet argumenterer for, at instruktøren har »udviklet sig som person«.

I en officiel pressemeddelelse udtaler Gunn:

»Jeg forstår og accepterer de forretningsbeslutninger, der blev taget i dag. Selv alle disse år senere tager jeg det fulde ansvar for den måde, jeg opførte mig på dengang. Alt, jeg kan gøre nu, udover at tilbyde min dybeste og inderligste fortrydelse, er at være det bedste menneske, jeg kan være: Accepterende, forstående, dedikeret til lighed og langt mere hensynstagende omkring mine offentlige udmeldinger og mine forpligtelser til vores offentlige diskurs. Til alle i min industri og derudover giver jeg igen min dybeste undskyldning«.

Over weekenden skulle Gunn have præsenteret et nyt projekt på Comic-Con i San Diego, men har aflyst i kølvandet på sin fyring.

De omtålelige Tweets kan læses her:

James Gunns Twitter-forsvar: 

Læs også: Efter Jodie Fosters angreb på superheltefilm: ‘Guardians of the Galaxy’-instruktør svarer igen på Twitter

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af