Leonardo DiCaprio og Brad Pitt skulle have spillet hovedrollerne i ‘Brokeback Mountain’

Leonardo DiCaprio og Brad Pitt skulle have spillet hovedrollerne i ‘Brokeback Mountain’
Leonardo DiCaprio i 'The Departed'.

Ang Lees sjælfulde cowboyromance ‘Brokeback Mountain’ er en af de vigtigste film fra 00’erne, men tilblivelsesprocessen var alt andet end lige til. Som vi tidligere har beskrevet her på siden, måtte filmen igennem en tumultarisk castingprocess og skeptiske producenter inden duoen Heath Ledger – som studiet ellers mente, var for ukendt et navn – og Jake Gyllenhaal trådte ind foran kameraet. Og skabte en tidløs klassiker, der blev nomineret til otte Oscars.

I et interview med Indiewire løfter filmmager Gus Van Sant nu sløret for, hvor mange A-list-stjerner, der sagde nej tak til ‘Brokeback Mountain’. Van Sant – som stod bag det roste homodrama ‘My Own Private Idaho’ – var oprindeligt selv involveret i projektet som instruktør, men sprang fra da castingproblemerne blev for slidsomme.

»Ingen ville lave den film. Jeg arbejdede på den og følte, at vi havde brug for et virkeligt stærkt cast. Jeg spurgte the usual suspects; Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Matt Damon, Ryan Phillippe. De sagde alle nej«.

Det har tidligere været fremme, at Damon og Joaquin Phoenix var shortlistet til hovedrollerne, men man har altså bejlet til Hollywoods to absolut største mandlige stjerner først.

Filmens producer Diana Ossana bekræfter til Indiewire, at de nævnte skuespillere blev kontaktet. DiCaprio og Pitt spiller som bekendt overfor hinanden i Quentin Tarantinos stærkt hypede ‘Once Upon a Time in Hollywood’, men kunne sålunde have stiftet indgående bekendtskab med hinanden langt tidligere, havde de grebet chancen. Hvem ved, måske filmen endog kunne have indbragt Leo Oscar’en mange år inden han lod sig sønderrive af en bjørn for den.

Læs også: Leonardo DiCaprio deler første billede fra Tarantinos ‘Once Upon a Time in Hollywood’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af