Robert De Niro i spil til rolle i Joaquin Phoenix’ Joker-film

Robert De Niro i spil til rolle i Joaquin Phoenix’ Joker-film

I sidste uge blev premieredatoen for instruktør Todd Phillips og Joaquin Phoenix’ Joker-film sat til den 4. oktober 2019, og nu begynder det at tikke ind med spændende castingnyheder på filmen, der fortæller historien om, hvordan Batmans nemesis oprindeligt forvandlede sig fra falleret komiker til morderisk klovneprins – løst baseret på Alan Moores kulttegneserie ‘The Killing Joke’.

Udover Phoenix i titelrollen har ‘Deadpool 2’s Zazie Beetz tilknyttet sig projektet som en enlig mor, der fanger præ-Jokerens opmærksomhed, mens ‘American Horror Story’s Frances Conroy skal spille Phoenix’ mor.

Mest iøjefaldende er det dog, at selveste Robert De Niro skulle være langt i forhandlingsprocessen om rollen som en slimet talkshow-vært, der bliver instrumental for Phoenix’ deroute. Karakteren er eftersigende inspireret af Martin Scorsese-filmen ‘The King of Comedy’ fra 1982, hvori De Niro selv sad på den modsatte side af bordet som en wannabe-komiker, der kidnapper en kendt talkshowvært (Jerry Lewis).

Robert De Niro og Jerry Lewis i ‘The King of Comedy’.

Joker-filmens Scorsese/De Niro-forbindelse er langt fra tilfældig: Scorsese var oprindeligt om bord som executive producer (han er siden sprunget fra), mens Phillips henter stilistisk og dramaturgisk inspiration i Scorseses katalog af netop 80’er-film. Og hvem bedre til at legemliggøre Scorseses bagkatalog af klassikere end skuespilleren, der i sin tid stod i centrum for de fleste?

Noget forvirrende er Phillips og Phoenix’ Joker-film som bekendt ikke den eneste på tegnebrættet i DC’s univers, hvor også ‘Suicide Squad’s Joker Jared Leto gør sig klar til at indtage lærredet i sin egen solofilm. Allerede nu er der imidlertid næppe nogen tvivl om, hvilken af de to film der kommer til at veje tungest på den kvalitative vægtskål, og med en premiere midt i Oscar og Golden Globes-nomineringskampagnerne til næste efterår virker det sandsynligt, at Phillips og co. stiler målrettet efter at positionere filmen og Phoenix’ stærkt i prissæsonen 2020.

Inden da barsler Robert De Niro og Martin Scorsese med Netflix’-filmen ‘The Irishman’, der får premiere direkte på streamingtjenesten engang i 2019 – hvorfor 74-årige De Niro også står til at få et særdeles spændende år.

Læs også: Ryan Reynolds vil udforske Deadpools panseksualitet i kommende film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af