Det skal du se i biografen i august: Rami Malek og Roland Møller i stærkt danskpræget fængselsdrama, Tom Cruise i helikopteraktion og utrolig Pixar-fortsættelse

Vi siger tak til den danske hedebølge og dykker i svalende ly af biografmørket i en måned, der bugner af gode filmoplevelser. Heriblandt Richard Linklaters nye drama med Steve Carell, Roland Møller på Hollywood-færd igen, igen, fræk spionkomedie med Kate McKinnon og Mila Kunis, dræberhajer og ikke mindst Bille Augusts imødesete filmatisering af en af dansk litteraturs absolut største klassikere.
Det skal du se i biografen i august: Rami Malek og Roland Møller i stærkt danskpræget fængselsdrama, Tom Cruise i helikopteraktion og utrolig Pixar-fortsættelse
Joaquin Phoenix i 'Don't Worry He Won't Get Far on Foot'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot’

Dramaet ’Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot’ genforener hovedrollestjerne Joaquin Phoenix og instruktør Gus Van Sant for første gang siden ’A Time to Kill’ fra 1995, men det er ikke iskoldt mord, der denne gang er på menuen i historien om den virkelige handicappede tegneserietegner John Callahan.

Da Callahan som ung mand lænkes til en kørestol efter en selvforskyldt spritkørselsulykke, sender det ham ud på en større selvransagelsesrejse, hvor han lægger flasken på hylden og forsøger at genfinde livsglæden som ædru, men kontroversiel tegner.

Foruden Phoenix, der bejler til efterårets prisnominerings kampagner, finder man også Rooney Mara, Jack Black, Jonah Hill, Udo Kier og Gossip-sangerinden Beth Ditto på den stjernespækkede rolleliste.

’Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot’ var et af de bedste værker, vi så på årets Sundance-festival, og derfor er vi også glade for at kunne invitere til forpremiere på filmen den 6. august i Empire Bio i København.

Premiere den 9. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Papillon’

Danske instruktører er de seneste år valfartet til USA, og også den anerkendte filmskaber Michael Noer har nu prøvet kræfter med den amerikanske filmbranche.

Den oprindeligt dokumentaruddannede instruktør bag ‘R’ (med Tobias Lindholm), ‘Nordvest’ og ‘Nøgle hus spejl’ har skruet fængselsfilmen ‘Papillon’ sammen, et remake af klassikeren af samme navn fra 1973 med Dustin Hoffman og Steve McQueen i hovedrollerne.

I Noers udgave møder vi et absolut værdigt moderne cast med to af de hotteste ansigter fra tv-serie-land de senere år, Rami Malek fra ‘Mr. Robot’ – og den kommende ’Bohemian Rhapsody’ – og Charlie Hunnam fra ‘Sons of Anarchy’. Hunnam spiller en indbrudstyv, der bliver framet for mordet på en alfons og kastet i et usselt fængsel, hvor han indleder et venskab med en økonomisk svindler, spillet af Malek. Overfor sig har de Roland Møller, der slog igennem i netop fængselsfilmen ‘R’ i en ditto hårdkogt fangerolle.

’Papillon’ fik verdenspremiere på Toronto-festivalen sidste år med nogenlunde anmeldelser til følge.

Premiere den 16. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Mission: Impossible – Fallout’

Tom Cruise vender tilbage i den sjette ’Mission: Impossible’-film, der vanen tro er spækket med usandsynligt dristige stunts fra den adrenalinglade superstjerne – hvis efterhånden granvoksne alder a 56 år ikke synes at have lagt den mindste dæmper på energien.

’Fallout’ genforener Cruise med franchisens gamle kendinge Ving Rhames, Simon Pegg og Alec Baldwin, såvel som Rebecca Fergusons femme fatale-agent Isla Faust og Sean Harris’ superskurk Solomon Lane fra ’Mission: Impossible – Rogue Nation’.

Denne gang må IMF-teamet slå pjalterne sammen med den tvetydige CIA-agenten August Walker (Henry Cavill) for at forhindre terrorristgruppen The Apostle i at udføre religiøst motiverede atomangreb mod Vatikanet, Mecca og Jerusalem.

Lykkes det Ethan Hunt at fuldføre endnu en umulig mission? Vil Cruises’ meget omtalte helikopterstunt være lige så orgasmisk fantastisk, som et par amerikanske anmeldere synes? Og vigtigst af alt: Vil Cavills moustache stjæle billedet? Døm selv når filmen får premiere den 2. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Fornærmelsen’

Den libanesiske instruktør Ziad Doueiri ramte et foreløbigt højdepunkt i karrieren, da hans fjerde spillefilm ’Fornærmelsen’ i år blev nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film.

Doueiri – hvis første film ’West Beirut’ vandt François Chalais-prisen på Cannes-festivalen tilbage i 1998– fortæller historien om en eskalerende, racistisk uoverensstemmelse mellem den palæstinensiske flygtning Yasser og den kristne libaneser Tony.

Hvad der starter som en lokal sag og kontrovers mellem de to mænd, da Yasser kalder Tony en »fucking lort« ender i et slagsmål og efterfølgende betændt retssag, der bliver fulgt med stor interesse af hele nationen – og igennem de to mænds stridigheder på ord hudflettes dybe samfundskløfter og gammelt religiøst fjendskab, der giver stærkt stof til eftertanke om moderne Mellemøstlig politik.

Premiere den 2. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Sweet Country’

Vinderen af juryens specialpris på Venedig-filmfestivalen sidste år er et barskt drama om 1920’ernes Australien, hvor de britiske kolonimagter slår hårdt ned på landets oprindelige befolkning aboriginerne – instrueret af Warwick Thornton, der i 2008 vandt debutfilmsprisen Det Gyldne Kamera på Cannes-festivalen for den ligeledes Australien-baserede ’Samson and Delilah’.

I ’Sweet Country’ sættes den unge nations retsbegreber på prøve, da en aldrene aboriginer-bonde (Hamilton Morris) dræber en hvid mand i selvforsvar, og efterfølgende flygter sammen med sin hustru. En menneskejagt iværksættes under ledelse af sergent Fletcher (Bryan Brown), mens Sams tidligere arbejdsgiver og ven Fred (Sam Neill) taler for den anklagedes uskyld.

Den australske western er tidligere blevet udforsket i film som John Hillcoats barske ’The Proposition’ og Baz Lurhmanns ikke udpræget vellykkede storfilmsopus ’Australia’, og med sine stærke skuespilpræstationer og bidske samfundskritik placerer ’Sweet Country’ sig lunt i genrens top.

Premiere den 9. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The MEG’

Ingen sommer uden en hajfilm til at jage (endnu) en skræk i livet på sagesløse badegæster.

Hvad der startede med Steven Spielbergs bidske hajklassiker ’Jaws’ muterede i årtierne efter til stadigt større, vildere og mere fjollede hajgys a la ’Deep Blue Sea’ (om end Samuel L. Jacksons død er ikonisk) og monsterfranchisen ’Sharknado’, mens enkelte mindre filmfisk har forsøgt at holde finnen højt for kvalitet i dybet – heriblandt den isnende ’Open Water’ og forrige års udmærkede ’The Shallows’ med Blake Lively.

’The MEG’ hører til i førstnævnte blockbuster-aspirerende kategori, og byder på en overdimensioneret glubsk hovedperson, der reducerer ’Jaws’ hvidhaj til børnevenligt plankton.

Fortidshajen megalodon med en kamplængde på 20 meter burde have været uddød i millioner af år, men vender pludselig frygteligt tilbage, og angriber i et anfald af karakteristisk filmhajondsind et dybhavsobservationsfartøj.

Kun én mand kan redde besætningsmedlemmerne og den mand er naturligvis Jason Statham (beklager, Gerard Butler). ’Nation Treasures’ John Turteltaub instruerer.

Premiere den 9. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Last Flag Flying’

Richard Linklater betræder ny miljøgrund med krigsdramaet ’Last Flag Flying’, baseret på forfatter Darryl Ponicsans roman af samme navn.

I ’Last Flag Flying’ spiller Steve Carell, Bryan Cranston og Lawrence Fishburne Vietnam-veteranerne Doc, Sal og Richard, der samles igen da Docs søn dør i tjeneste i Irak. Doc vil gerne have følgeskab af soldaterkammeraterne til sønnens begravelse på militærets Arlington-kirkengård i Virginia, og på vejen dertil genoptager trioen deres venskab. Men foreningen åbner imidlertid også døren på vid gab til gammelt nag og sår på sjælen, der har plaget hver især i årtierne siden hjemkomsten fra den blodige jungle.

’Last Flag Flying’ er en opfølger til Ponicsans ’The Last Detail’, der blev filmatiseret med Jack Nicholson i 1973.

Premiere den 16. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Spy Who Dumped Me’

Denne måneds actionkomedie ’The Spy Who Dumped Me’ er nyeste skud på stammen af agentfilm-parodier, der senest bød på ’Spy’ og ’Kingsman: The Golden Circle’.

’Saturday Night Live’s altid seværdige Kate McKinnon og Mila Kunis (der trænger til komisk genoprejsning oven på de sidste års fornærmende ’Bad Mom’-fadæser) spiller her veninderne Morgan og Audrey, der kastes ud på en farefuld rejse gennem Europa med lejemordere i hælene, da det viser sig, som titlen antyder, at Audreys glatte ekskæreste faktisk er hemmelig CIA-agent.

’The Spy Who Dumped Me’s manuskript er skrevet af David Iverson, som tidligere har arbejdet på ’New Girl’, ’Mad Men’, ’Mr. Robot’ og ’Mozart in the Jungle’, mens den forholdsvis uprøvede Susanna Fogel instruerer.

Premiere den 16. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Incredibles 2’

14 år efter premieren på en af Pixars mest elskede animationseventyr er superfamilien i ’The Incredibles’ tilbage – og toeren er, well, utrolig.

I sidste måned kunne Pixar og moderselskabet Disney således gå på sommerferie med ro i sindet, da ’The Incredibles 2’ fik den største åbningsweekend nogensinde for en animationsfilm i USA, og en tilhørende flot Metacritic score på 80 procent (dog 10 procent under etterens score, men noget højere end Disney-succesen ’Frozen’s 74 procent).

Den oprindelige films instruktør og manuskriptforfatter Brad Bird serverer atter en pastiche på tidens live action-superheltefanatisme med en historie om, hvordan superheltene har fået forbud mod at bruge deres kræfter ovenpå alt for mange ødelæggelser og dårlig presse. Rigmanden Winston (Bob Odenkirk) og hans søster Evelyn (Catherine Keener) vil imidlertid genoprette superheltenes ry, og får dertil brug for Elastigirl/Mrs. Incredibles kræfter (Holly Hunter).

Mr. Incredible (Craig T. Nelson) skal til gengæld agere hjemmegående husfar for sine uregerlige superunger, men selvfølgelig må familien atter sande, er stærkest af alt er kærligheden. Toeren fortsætter direkte hvor etteren slap, så det vil måske nok være en god ide at holde Pixar-filmaften inden turen går ind i mørket.

Premiere den 30. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Lykke-Per’

Med filmatiseringen af Henrik Pontoppidans ’Lykke-Per’ fra 1898 har Oscar-vinder Bille August kastet sig over et af dansk litteraturs helt store værker. Og det forpligter selvsagt.

Esben Smed har fået sin karrieres hidtil mest prominente rolle som den titulære Per, der flytter fra Jylland og en streng opvækst i et religiøst hjem til København for at læse til ingeniør. Per har en stor plan om at forbinde de jyske søer og søer med et storstilet kanalprojekt, og den rige jødiske familie Salomon fascineres af den unge guts ambitioner.

Pers projekt får næring, mens Per selv forelsker sig i datteren Jakobe, spillet af Katrine Greis-Rosenthal. Men succesen til trods har Per svært ved at ryste barndommens traumer af sig.

Premiere den 30. august

Læs også: Stort interview med Roland Møller – »The Rock er så perfekt, at man får lyst til at sparke ham i kuglerne«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af