Scarlett Johansson er årets bedst betalte kvindelige skuespiller – se hele top 10

Scarlett Johansson er årets bedst betalte kvindelige skuespiller – se hele top 10
Scarlett Johansson som Black Widow i 'Captain America: Civil War'

Det betaler sig at være superhelt. Det kan Scarlett Johansson skrive under på. Hun har nemlig indtaget førstepladsen på Forbes’ årlige liste over de bedst betalte kvindelige skuespillere i verden. Takket være sin medvirken i Marvel-hittet ’Avengers’ sikrede Johansson sig en indtjening på hele 265 millioner danske kroner før skat i perioden mellem 1. juni 2017 og 1. juni 2018, hvormed hun vipper sidste års guldfugl, Emma Stone, af førstepladsen – og faktisk helt ud af top 10’en.

Andenpladsen indtages i år af Angelina Jolie, der halser adskillige millioner bagefter med 183 af slagsen, der primært består af lønnen for hendes kommende rolle i ’Maleficent 2’. På tredjepladsen finder vi den trolige kassesucces-kandidat Jennifer Aniston med knapt 128 millioner, der strømmer ind i som følge af hendes medvirken i reklamer for blandt andet Emirates, Smartwater og Aveeno.

Årets ti bedst betalte navne har til sammen indtjent omkring 1.218 millioner danske kroner i alt, hvilket er en stigning på cirka syv procent i forhold til sidste års samlede resultat. En stigning, der nok mest af alt tilskrives Johanssons høje hyre, men som naturligvis stadig ikke ender med at få kvinderne i nærheden af millionligaen, deres mandlige kolleger som regel leger i. Listen over dette års bedst betalte mandlige skuespillere er endnu ikke offentliggjort.

En interessant tendens på listen er dog, som Forbes påpeger, at 60% af kvinderne på årets top 10 er over 40 år gamle. På listen er navne som Emma Watson og Emma Stone erstattet af eksempelvis Witherspoon, Jolie og Blanchett.

Her er listen over årets ti bedst tjenende kvindelige skuespillere.

1. Scarlett Johansson – 40,5 mio. dollars
2. Angelina Jolie – 28 mio. dollars
3. Jennifer Aniston – 19,5 mio. dollars
4. Jennifer Lawrence – 18 mio. dollars
5. Reese Witherspoon – 16,5 mio. dollars
6. Mila Kunis – 16 mio. dollars
7. Julia Roberts – 13 mio. dollars
8. Cate Blanchett – 12,5 mio. dollars
9. Melissa McCarthy – 12 mio. dollars
10. Gal Gadot – 10 mio. dollars

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af