The Rock er verdens bedst betalte skuespiller – men George Clooney tjener mere

The Rock er verdens bedst betalte skuespiller – men George Clooney tjener mere
The Rock i 'Skyscraper'

Selvom det godt kan betale sig at være Hollywood-skuespiller, er der stadig måder at blive endnu rigere på. Det afspejler Forbes’ liste over de bedste betalte skuespillere fra 1. juni 2017 til 1. juni 2018. Solidt på førstepladsen ligger George Clooney med en lønseddel på intet mindre end 1,5 milliarder danske kroner.

Dette beløb skal dog ikke tilskrives hans filmkarriere, da Clooney har ikke spillet med i en film siden ‘Money Monster’ i 2016, men i stedet hans tequilafirma. Firmaet Casamigos Tequila, som Clooney startede med to andre, blev sidste år solgt for næsten 4,5 milliarder kroner, hvilket forklarer Clooneys ekstraordinært høje løn.

Derfor er årets mest indtjenende filmstjerne i virkeligheden nummer to på listen, Dwayne ‘The Rock’ Johnson, med beskedne 796 millioner kroner. Det skyldes store blockbusters som ‘Skyscaper’ og ‘Jumanji: Welcome to the Jungle’, men også i høj grad hans følge på de sociale medier, der blandt andet tæller 113 millioner følgere på Instagram.

Længere nede på listen finder man adskillige af Marvels superhelte, der nok er hjulpet på vej af ‘Avengers: Infinity War’: Robert Downey Jr. (Iron Man) er på tredjepladsen, Chris Hemsworth (Thor) på fjerdepladsen, og Chris Evans (Captain America) indtager en tiendeplads.

Mens Jackie Chan, Will Smith og Adam Sandler måske ikke er de mest overraskende indslag, er der også blevet plads til to navne, der ikke er så kendte i vesten. Akshay Kumar og Salman Khan er begge store stjerner i Indien, der er en af verdens største filmindustrier.

Til sammen har de ti mænd en indtjening på 4,8 milliarder kroner, hvilket er et markant højere beløb end kvindernes top 10, der samlet udgør 1,2 milliarder kroner. Selv hvis man fjerner Clooney fra ligningen, er forskellen stor.

Her er listen over årets ti bedst tjenende mandlige skuespillere.

1. George Clooney: 239 mio. dollars
2. Dwayne ‘The Rock’ Johnson: 124 mio. dollars
3. Robert Downey Jr.: 81 mio. dollars
4. Chris Hemsworth: 64 mio. dollars
5. Jackie Chan: 45 mio. dollars
6. Will Smith: 42 mio. dollars
7. Akshay Kumar: 40 mio. dollars
8. Adam Sandler: 39 mio. dollars
9. Salman Khan: 38 mio. dollars
10. Chris Evans: 34 mio. dollars

Læs også: Robert Downey Jr. tjener lige så meget på 15 minutter, som Leonardo DiCaprio gør på en hel film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af