Første grumme trailer er landet til ‘Journal 64’, Zentropas sidste film om Afdeling Q

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Der er tilsyneladende ikke skruet ned for hverken gys eller spænding i Zentropas endegyldigt sidste film om Afdeling Q, ‘Journal 64’, der netop har fået sin første fulde trailer, som trækker banen op til en stridighed hos historiens centrale politimakkerpar og desuden afslører actionfyldte billedglimt af vold, sex, bileksplosioner og makabre menneskeskeletter.

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares indtager vanen tro rollerne som kriminalbetjentene Carl Mørck og Assad, der denne gang efterforsker et tredobbelt mord, da tre mumificerede lig bliver fundet bag væggen i en lejlighed siddende om et spisebord med en ledig stol til et potentielt fjerde offer. I eftersøgningen af lejlighedens beboer bliver Mørck og Assad ledt til Sprogø og historien om den berygtede og nu nedlagte kvindeanstalt for såkaldt utugtige piger, der i 1960’erne blev udsat for overgreb og tvangssterilisering for at behandle deres »usømmelige« adfærd – eksperimenter, der måske stadig foregår i dag?

Traileren giver glimtvist indblik i rædselssekvenser fra Sprogø og lægger desuden op til en stridighed mellem

Filmen er instrueret af Christoffer Boe, der efter at have været en af dansk films mest anerkendte arthouse-instruktører (‘Reconstruction’, ‘Beast’) er gået mainstreamvejen med først ‘Spies og Glistrup’ og altså nu Jussi Adler-Olsens populære univers. Manuskriptet er som de andre film i serien skrevet af Nikolaj Arcel, denne gang sammen med Bo hr. Hansen og Mikkel Nørgaard.

Rollelisten glimrer af danske stjerner, der foruden Lie Kaas og Fares blandt andre tæller Nicolas Bro, Elliott Crosset Hove, Anders Hove, Søren Pilmark, Johanne Louise Schmidt, Nastja Arcel og Anders Juul. Hove og Hove er i øvrigt far og søn i virkeligheden, og de deler rollen som Sprogø-lægen Curt Wad i henholdsvis ældre og yngre udgave. De bærende roller som Nete og Rita fra pigehjemmet på Sprogø besiddes af de to unge talenter Fanny Leander Bornedal (‘Den Anden Verden’, ‘Broen’) og Clara Rosager (‘En-To-Tre-Nu!’).

Jussi Adler-Olsen har aldrig været begejstret for Zentropas take på hans krimifortællinger, hvilket er grunden til, at rettighederne til de næste bøger i serien går videre til en ny producent. Lad os håbe, at selskabet slutter med et brag, når ‘Journal 64’ har dansk biografpremiere den 4. oktober.

Læs også: Årets tre danske Oscar-kandidater er fundet

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af