‘Big Little Lies’-instruktør laver film om John Lennon og Yoko Ono

‘Big Little Lies’-instruktør laver film om John Lennon og Yoko Ono
Yoko Ono og John Lennon fremviser agernnødder som fredssymbol i 1969. (Foto: Dennis Oulds/Getty Images)

Jean-Marc Vallée har de seneste to år imponeret med HBO-serierne ‘Big Little Lies’ og ‘Sharp Objects’, men nu vender han tilbage til filmen med en biografisk historie om det ikoniske par John Lennon og Yoko Ono.

Ono medvirker selv i manuskriptforfatningen til filmen, men det er endnu uvist, hvilke hændelser fra parrets liv filmen kommer til at tage udgangspunkt i. Lennon og Ono mødte hinanden i 1966, blev gift i ’69 og fik sønnen Sean i ’75 – fem år efter The Beatles’ opløsning. Ægteskabet vaklede i flere år, men parret havde forsonet sig inden Lennons død i 1980.

Vallée sidder på instruktion og klipning, og det er første gang, han skal bevise sine evner på filmlærredet siden komediedramaet ‘Demolition’ fra 2015, som fik storsmæk af anmelderne. Med den kommende film om Lennon og Ono vender Vallée tilbage til det biografiske drama, som han mestrede i filmene ‘Wild’ og ‘Dallas Buyers Club’.

Manuskriptet er i samarbejde med Ono forfattet af Anthony McCarten (‘Darkest Hour’, ‘The Theory of Everything’), og Vallée skal nu bearbejde det. McCarten har desuden skrevet manus til et andet musikbiografisk drama, nemlig den snarligt biografaktuelle ‘Bohemian Rhapsody’ om den britiske rocklegende Freddie Mercury.

Musik har ofte figureret som en fremstående del af Vallées værker (særligt i ‘Big Little Lies’ og ‘Sharp Objects’), men det er første gang, han beskæftiger sig med musikalske personligheder som omdrejningspunkt, hvilket efter sigende længe har været et drømmeprojekt for instruktøren. Det var for nylig planen, at han skulle instruere et andet musikbiografisk drama med Amy Adams i hovedrollen som Janis Joplin, men det projekt er indtil videre skrinlagt.

Læs også: Må Aziz Ansari gøre comeback, må Louis C.K., og hvordan må de, hvis de altså må?

Læs også: Fortællingen om Anders Breivik, som man ikke ser i Utøya-filmene

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af