Nikolaj Coster-Waldau skal spille hovedrolle i kommende dansk drama

Nikolaj Coster-Waldau skal spille hovedrolle i kommende dansk drama
Nikolaj Coster-Waldau (Foto: Isak Hoffmeyer)

Den danske verdensstjerne Nikolaj Coster-Waldau er i gang med optagelserne til en dansk dramafilm med titlen ‘Selvmordsturisten’, der kommer til at foregå delvist i Berlin, i det vestlige Norge og omkring Trollhättan i Sverige. Filmen instrueres af Jonas Alexander Arnby og beskrives i pressemeddelelsen som »et urovækkende psykologisk wake-up call om meningen med tilværelsen«.

Coster-Waldau spiller forsikringsagenten Max, der befinder sig i en eksistentiel krise, samtidig med at han er ved at opklare en svær sag om en gift mands forsvinden. Max kommer i den forbindelse på sporet af et hemmeligt, afsidesliggende luksus-resort, Aurora Hotel, der specialiserer sig i selvmord. Som hans efterforskning udvikler sig, gør Max en foruroligende opdagelse, der får ham til at tvivle på hele sin eksistens og virkelighedsopfattelse.

‘Selvmordsturisten’ bliver Arnbys anden spillefilm. Han debuterede med den anmelderroste ‘Når dyrene drømmer’ fra 2014, der blandt andet blev udtaget til Cannes’ prestigefulde sidekonkurrence Semaine de la Critique. Holdet bag ‘Selvmordsturisten’ består af flere af de medvirkende fra ‘Når dyrene drømmer’, heriblandt manuskriptforfatter Rasmus Birch og fotograf Niels Thastum (der også fotograferede ‘Borg’ og ‘I blodet’).

Foruden Coster-Waldau finder man blandt andre svenske Tuva Novotny (der for nylig vandt hovedprisen ved CPH PIX for sin instruktørdebut med filmen ‘Blind Spot’), danske Solbjørg Højfeldt og Sonja Richter på rollelisten.

Filmen er sat til at få biografpremiere 21. november 2019.

Læs også: Allestedsnærværende Lars Ranthe: »Nu har vi mumlet i dansk film i 20 år – sorry, men det er pisse kedeligt«

Læs også: Ryan Gosling tilstår lækker-kronisk hængemuleri i eksklusivt brev: »Hey girl…«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af