Nu kommer Amazon for alvor: Deres kommende serier har skyhøje ambitioner

Med store stjerner i spidsen præsenterede Amazon en række af deres kommende store seriesatsninger i London. Vi var med.
Nu kommer Amazon for alvor: Deres kommende serier har skyhøje ambitioner
Julia Roberts i 'Homecoming'

De fleste danskere bruger streamingstjenester som HBO Nordic, Netflix og Viaplay, men den danske udgave af Amazon kan efterhånden godt gøre dem rangen stridig med deres udbud af profilerede serier som ’The Terror’, ’Jack Ryan’, ’The Looming Tower’, ’The Man in the High Castle’, ’Fleabag’, ’The Marvelous Mrs. Maisel’ og senest ’Forever’.

Samtidig ved vi, at Amazons kommende nyfortolkning af Ringenes Herre bliver en af de dyreste serier nogensinde, og også succesbrødrene bag ’Avengers: Infinity War’, Joe og Anthony Russo, arbejder på et projekt.

Men de store armbevægelser stopper langt fra her. I sidste uge afholdt Amazon en storstilet europæisk pressekonference i London, hvor vi fik et indblik i de kommende serier og satsninger – et stjernespækket tilløbsstykke med besøg af notabiliteter som Jon Hamm, Julia Roberts, John Krasinski og Orlando Bloom. Vi introducerer til tre af de mest spændende titler:

1. ’Homecoming’ – hjertebarn for Julia Roberts og ’Mr. Robot’-bagmand

Manden bag ’Mr. Robot’, Sam Esmail, er tilbage med en neglebidende serie ved navn ’Homecoming’, som vi allerede har skrevet lidt om her på sitet. Han har allieret sig med ingen ringere end Julia Roberts, der dermed får sin seriedebut efter 30 år som skuespiller.

Serien bygger på den fiktive podcast af samme navn, hvor blandt andet Catherine Keener og Oscar Isaac lægger stemme til. Den handler om krigsveteraner, som skal sluses ind i samfundet igen ved hjælp af The Homecoming Transitional Support Center, hvor Julia Roberts’ Heidi arbejder som sagsbehandler. Dog får vi via en parallel tidslinje nogle år ude i fremtiden et indtryk af, at intet er, som det ser ud til at være i centeret. Heidi er flygtet og benægter ethvert kendskab til programmet, da hun bliver udspurgt af efterretningstjenesten.

Stemningen og belysningen er mat og dunkel, og det er ikke tilfældigt, fortalte Sam Esmail i London. Han forsøgte at ramme en tone, som vi kender fra thrillers i 70’erne.

»Èn af årsagerne til, at jeg blev instruktør, var på grund af Brian De Palma. Podcasten var en usædvanlig karakterbaseret thriller, ligesom De Palma lavede dem, så den ramte mig virkelig. Det er noget, der ligger i mine blodårer, så jeg forsøgte at ramme den tone«, sagde han.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Julia Roberts var også dybt fascineret af podcasten. Hun mødtes med Sam Esmail og følte hurtigt, at de havde en forbindelse – både personligt og på det arbejdsmæssige plan. Derfor blev det essentielt for hende, at Sam Esmail instruerede hendes første serie.

»Du har aldrig mødt en person, som er så investeret i at få mennesker til at føle sig så ubehageligt til mode. Samtidig er han det gladeste og rareste menneske at tilbringe tid med«, siger hun om samarbejdet på serien, som hun selv er executive producer på.

Første sæson består af 10 afsnit af blot knap 30 minutters varighed. Derfor går det stærkere end andre thriller-serier, og vurderet ud fra de første par afsnit kan det mærkes. Der er en klaustrofobisk og ubehagelig stemning hele vejen igennem. Og selvom serien er inspirereret af 70’erne, mener Sam Esmail, at den er relevant i 2018:

»Det handler om den udefinerbare og paranoide tilgang, vi har til teknologien i øjeblikket«, siger han og understreger, at serien også rejser en række etiske og moralske spørgsmå:

»Ville du slette dine traumatiske oplevelser, hvis du kunne? Hvilket samfund ville det være, hvis vi kunne fjerne alle de dårlige oplevelser, vi har været igennem?«

Serien får premiere 2. november.

2. ’Good Omens’: Engle, dæmoner og store stjerner

Amazon har indledt et længerevarende fast samarbejde med forfatteren Neil Gaiman, der stod bag forlægget bag ’American Gods’ og nu træder helt frem som serieskaber af adaptionen af en anden af sine bøger, ’Good Omens’.

Det er en apokalyptisk komedieserie, som handler om det umage venskab mellem dæmonen Crowley (David Tennant) og englen Aziraphale (Michael Sheen). Såfremt de kan enes, har de – og kun de – muligheden for at forhindre dommedag.

Neil Gaimans skrev romanen sammen med Terry Pratchett i 1991. Pratchett gik bort for tre år siden. Derfor har det været Neil Gaimans opgave at filmatisere det, som ingen hidtil har turdet kaste sig ud i – på trods af et utal af henvendelser, fortæller han. Men han har manglet sin makker i den kreative proces.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Jeg savner Terry Pratchett utrolig meget af to årsager: For det første har jeg ikke længere én at ringe til, når jeg går i stå. Og for det andet mangler jeg én til at rose mig, når jeg finder på noget genialt«, siger Neil Gaiman med et sørgmodigt grin.

Det guddommelige og den vanvittige præmis går igen i ’American Gods’ og ’Good Omens’, men ellers er de stemningsmæssigt langt fra hinanden.

»Jeg elsker at fortælle historier om noget, der ikke eksisterer, ved at parre det med noget, som gør. Jeg vil vise, hvad der ikke fungerer i samfundet fra en ny vinkel, som forhåbentlig giver seerne et nyt perspektiv på det«.

Det stjernebesatte cast består også af Frances McDormand, Jon Hamm og Miranda Richardson. Men seriens succes står og falder nok med dynamikken mellem Michael Sheen og David Tennants to hovedkarakterer.

»’Good Omens’ er ikke som noget andet. Det ville vi gerne bibeholde i produktionen. David og jeg brugte hinanden meget og vurderede, at hvis det fungerede mellem os, fungerede det i serien«, fortalte Michael Sheen i London.

Serien får premiere i 2019

3. ’The Wheel of Time’: Det nye ’Game of Thrones’?

På pressekonferencen i London annoncerede Amazon deres seneste store seriesatsning, en filmatisering af bestselleren ’The Wheel of Time’ af Robert Jordan.

Bogen foregår i en magisk verden, hvor kvinderne besidder overnaturlige kræfter. Det betyder, at det er dem, der har magten. Bogen følger en kvinde ved navn Moiraine, som samler et hold på fem mænd og kvinder. Hun har nemlig på fornemmelsen, at en af disse fem er personen fra en profeti, der siger, at vedkommende enten redder eller ødelægger menneskeheden.

Rafe Judkins, showrunner på ‘The Wheel of Time’. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

I en tv-tid, hvor ’Game of Thrones’ har bevist, at publikum er klar til episke fantasy-fortællinger, går Amazon nu all in på området. Rafe Judkins, som står bag ’Agents of S.H.I.E.L.D.S’ og ’Chuck’, har fået lov til at svinge dirigentstokken.

Meget kan gå galt med et projekt af den kaliber, men med et univers der strækker sig på over 16 bøger, der har solgt 90 millioner eksemplarer på verdensplan, er der lagt i kakkelovnen til endnu en episk fantasy-fortælling, som måske kan være med til at indfri Amazons ambitioner om at blive en af verdens førende streamingtjenester.

Soundvenue var inviteret til London af Amazon Prime.

Læs også: Det skal du streame i oktober – True crime-comeback, ‘Mad Men’-stjernes soloserie og ventede gys

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af