‘Black Mirror’-skaber fortæller om dokumentaren, der inspirerede et af seriens bedste afsnit

‘Black Mirror’-skaber fortæller om dokumentaren, der inspirerede et af seriens bedste afsnit
Gugu Mbatha-Raw og Mackenzie Davis i 'Black Mirror'-afsnittet 'San Junipero'.

‘Black Mirror’ er fyldt med dystopiske fremtidsscenarier, hvor teknologien på den ene eller anden måde har overtaget og ødelagt vores liv. Engang imellem er der dog afsnit, der stikker ud ved at være mere positive – eller direkte romantiske.

Det mest slående eksempel er det Emmy-vindende afsnit ‘San Junipero’ fra tredje sæson, som vi i sin tid kårede til seriens tredjebedste afsnit. Afsnittet fortæller en fintfølende kærlighedsfortælling mellem to kvinder i en 80’er-inspireret by, der viser sig at være en simulation, hvor afdøde menneskers bevidsthed kan leve videre.

Afsnittet er skrevet af seriens skaber Charlie Brooker, der i et interview med Entertainment Weekly fortæller om sin primære inspirationskilde til ‘San Junipero’. Det drejer sig om BBC-dokumentaren ‘The Young Ones’ fra 2010.

»De tog nogle kendte, der var kommet godt op i årene og flyttede dem alle ind i et hus i en uge«, fortæller Brooker. »Huset var blevet dekoreret til at ligne noget fra 60’erne, og de spillede også musik fra den periode. Det var, som om de alle bare smed deres stokke væk«.

Konceptet om ældre mennesker, der genoplever deres ungdom, blev dermed grundidéen for afsnittet. Settingen blev blot rykket til 80’erne, hvor Brooker selv var ung, i stedet for 60’erne.

»Ved at placere historien i den periode kunne vi også lave en kærlighedshistorie mellem to af samme køn, der endda blev gift, hvilket ikke havde været lovligt dengang. Det overrasker mig, at der ikke er flere, der har bemærket den del«.

Den femte sæson af ‘Black Mirror’, der kommer til at indeholde et interaktivt afsnit, har premiere til december.

Læs også: Oplev Roland Møller og Alex Høgh Andersen ved enestående aften i INPUT-rummet i aften

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af