’Élite’: Spansk Netflix-serie er ’Beverly Hills’ til en ny generation – tilsat en mordgåde

’Élite’: Spansk Netflix-serie er ’Beverly Hills’ til en ny generation – tilsat en mordgåde
Itzan Escamilla som Samuel i 'Élite'.

I disse uger, hvor Netflix-shows som ‘Luke Cage’ og ‘Iron Fist’ har fået kniven, har streaminggigantens spanske satsning ’Élite’ allerede fået lovning på sæson 2.

Carlos Montero og Dario Madrona står bag dramaserien, hvor en række teenagere afhøres om et mord.Vi finder allerede fra første afsnit ud af, hvem offeret er, og det, der følger, er en krimi med et twist af soap, hvor man hele tiden gætter med på, hvem der i sidste ende kommer til at begå forbrydelsen.

Da deres egen skole er styrtet sammen under mistænkelige omstændigheder, modtager Samuel, Nadia og Christian legater til den fornemme privatskole Las Encinas betalt af byggefirmaet bag deres gamle skole. Det er lidt af et kulturchok for de tre teenagere, som alle kommer fra langt mere beskedne kår end deres nye klassekammerater. Hvis man har set film som Mikael Häfströms svenske ’Ondskab’, går det med stor sandsynlighed hurtigt op for en, hvad de går ind til. Kort sagt kæmper de nye elever for at passe ind i en fremmed overklasseverden, hvor penge og image er alfa og omega.

De lægger sig dog hurtigt ud med skolens spidser, som først og fremmest består af den snobbede Guzmán og hans endnu mere snobbede kæreste Lucrecia. Samuel bliver interesseret i Guzmáns søster Marina, som har en dramatisk fortid. Nadias muslimske baggrund skaber hurtigt problemer for hende, da skolen forbyder hende at gå med hijab. Samtidig konkurrerer hun med Lucrecia om et prestigefyldt legat til en skole i Florida. Den frembrusende Christian vil være kendt for enhver pris, og han bliver boy toy for det eksperimenterende kærestepar Carla (Ester Expósito) og Polo (Álvero Rico).

Størstedelen af serien udspiller sig i form af flashbacks, som viser opløbet til forbrydelsen. Og Èlite´ har mange sidehistorier kørende på samme tid. Det er både en fordel og en ulempe – ikke alle er lige vellykkede. Blandt de bedre er det forbudte forhold mellem tennisspilleren Ander (Arón Piper) og Nadias storebror, pusheren Omar (Omar Ayuso), som begge holder deres seksualitet hemmelig for deres respektive familier.

Et usandsynligt forhold opstår mellem Nadia og Guzmán, hvis interesse i den muslimske pige går fra udelukkende at være baseret på en aftale med Lucrecia om at forføre hende til ægte kærlighed. Det står dog klart, at det ikke er muligt for Nadia at gengælde denne kærlighed, hvilket er svært at acceptere for Guzmán, som er vant til at få, hvad han peger på. Interessen for Nadia gør Guzmán mere menneskelig, men vi får aldrig rigtigt forklaret, hvad det helt nøjagtigt er, der får Guzmán til at gå så benhårdt efter at slå benene væk under Nadia trods hendes mange afvisninger.

Trekantsdramaet mellem Samuel, Marina og Samuels kriminelle storebror Nano (Jaime Lorente) tager drejninger, som mildt sagt er svære at sluge. Og Samuel er til tider kvalmende god og urealistisk forstående. Seriens svar på Brandon Walsh.

Faktisk minder den direkte tone i allerhøjeste grad om ‘Beverly Hills 90201’. Og med de mange sidehistorier og interessante hovedpersoner er der gode chancer for, at alle seere vil kunne finde noget, som tiltaler dem. ’Élite’ berører også følsomme emner som seksualitet og kulturelle forskelligheder på realistisk og respektfuld vis. De medvirkende fortjener også ros, særligt Miguel Herrán som Christian og Arón Piper som Ander.

Første sæson slutter med en tilfredsstillende konklusion – tilsat en cliffhanger, der giver lyst til at se videre.


Kort sagt:
Er man på udkig efter en moderne pendant til 90’ernes teen-serier? Vienes a ’Èlité’!

Læs også: Shane Dawsons Youtube-serier bliver set af millioner – og er stærkt vanedannende

Læs også: Fjerde sæson af ’Better Call Saul’ bør gå over i tv-historien

Tv-serie. Hovedforfattere: Darío Madrona og Carlos Montero. Medvirkende: Omar Ayuso, Miguel Bernardeau, Mina El Hammani m.fl. . Spilletid: Otte afsnit á 45-55 min.. Premiere: Kan ses på Netflix
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af