Margaret Atwood annoncerer opfølger til ‘The Handmaid’s Tale’

Margaret Atwood annoncerer opfølger til ‘The Handmaid’s Tale’
Elisabeth Moss i 'The Handmaid's Tale'. (Foto: Take Five/Hulu)

Margaret Atwoods dystopiske roman ‘The Handmaid’s Tale’ blev udgivet i 1985 og fik en gedigen genfødsel, da Hulus serie med Elizabeth Moss i hovedrollen rullede over tv-skærmene sidste år. Nu over 30 år senere meddeler Atwood, at der er en opfølger på vej i boguniverset under titlen ‘The Testaments’, der allerede er planlagt til at blive udgivet i september næste år.

Annonceringen kom på Twitter, hvor forfatteren i en kort video skriver, at hun har fundet inspiration til efterfølgeren i »alt hvad I har spurgt mig om omkring Gilead og dens indre virke« og desuden »i den verden, vi har levet i«.

Atwood afslører desuden, at ‘The Testaments’ kommer til at foregå 15 år efter begivenhederne i ‘The Handmaid’s Tale’, og at den vil følge yderligere to kvindelige karakterer foruden Offred, der er hovedperson i den første bog. Tv-serien skabt af Bruce Miller har allerede bevæget sig udover Atwoods bogforlag, der blev afviklet i seriens første sæson, og sæson 2 var således delvist baseret på bogens epilog, der ligeledes medtager perspektiver fra andre karakterer.

‘The Testaments’ udkommer den 10. september, og fans af Gilead-universet kan desuden se frem til flere patriarkalske rædsler på skærmen, når serien vender tilbage med en sæson 3 – hvornår det bliver, er dog endnu uvist, ligesom vi endnu kun kan spekulere i, om den kommende bogfortsættelse vil få indflydelse på seriens fremtidige udformning.

Læs også: Efter ’The Handmaid’s Tale’ sæson 2 er jeg færdig med Gileads elendigheder

Læs også: Oplev Jesper & Julie spidde deres generation i samtale med Mathias Helt i INPUT i dag

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af