Natalie Portman troede, ’Black Swan’ skulle være et dokudrama – blev overrasket af den endelige udgave

Natalie Portman troede, ’Black Swan’ skulle være et dokudrama – blev overrasket af den endelige udgave
Natalie Portman i 'Black Swan'.

Da ’Black Swan’ i 2010 rullede over lærredet, var publikum ikke de eneste, som blev grebet af dens overraskende, dystre twists. Også filmens hovedrolleindehaver, Natalie Portman, var overrasket over filmens format, udtaler hun i et nyt videointerview med Vanity Fair.

Portman troede nemlig, det var en form for doku-drama, hun medvirkede i, da hun spillede hovedrollen som den unge, håbefulde balletdanser Nina Sayers. Så da hun så filmen i sin endelige version, kom dens ulmende horror-effekter og dystre, psykologiske thriller-dramatik bag på hende.

»Da jeg så den endelige version, var jeg fuldkommen overrasket over, hvordan filmen var«, udtaler Portman i interviewet. »Jeg troede, vi skød noget, der nærmest var i en slags dokumentar-stil, og så så jeg den, og det var en overdreven thriller. Det var et vildt wakeup-call, at filmen er instruktørens medie, og at du som skuespiller ikke har nogen anelse om, hvad der sker, og at du bliver ført og formet«.

Det var altså med andre ord ikke nogen ringe overraskelse, men snarere en påmindelse om, at man som skuespiller blot er et remedie i instruktørens helt store dukketeater. Det gik da også over al forventning, da filmen endelig nåede sit publikum og efterfølgende inkasserede Portman en Oscar for hovedrollen.

Læs også: Se Natalie Portman som bidsk pop-diva i første storslåede trailer til ’Vox Lux’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af