‘Sex and the City’-castet åbner op omkring fejden med Kim Cattrall: »Vi var helt ødelagte over ikke at kunne lave den tredje film«

‘Sex and the City’-castet åbner op omkring fejden med Kim Cattrall: »Vi var helt ødelagte over ikke at kunne lave den tredje film«
Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall og Kristin Davis i 2008. (Foto: Bryan Bedder/Getty Images)

»Jeg dømmer ikke. Det er ikke min stil«.

Sådan sagde Kim Cattralls Samantha kærligt til Sarah Jessica Parkers Carrie, da HBO’s skelsættende ‘Sex and the City’ rullede over skærmen i slut-90’erne som en kæmpe ode til kvindevenskabets ubrydelige bånd.

20 år og ikke så få offentlige mediefejder senere har piben som bekendt fået en anden lyd off camera, hvor spændingerne mellem Sarah Jessica Parker og Kim Cattrall er brudt ud i lys lue med skarpe beskyldninger om nice girl-facader og urimelige lønkrav, der skulle have spændt ben for en tredje ‘Sex and the City’-film (ikke at man just hungrede efter den ovenpå fadæsen ‘Sex and the City 2’).

Helt galt gik det sidste år, da Parker på Instagram udtrykte sin sympati med Cattrall, der netop havde mistet sin bror. Cattrall skød tilbage med et rasende indlæg, der blandt andet lød:

»Din kontinuerlige kontakttagen er en smertefuld påmindelse om, hvor ondskabsfuld du virkelig var dengang og er nu. Lad mig gøre det MEGET klart (hvis ikke jeg allerede har gjort det). Du er ikke min familie. Du er ikke min ven. Så jeg skriver for at bede dig en sidste gang om ikke at udnytte vores tragedie til at genoprette din ‘nice girl’-persona«.

Kvinderne anno 1999 i sæson 2.

Forleden fik Parker og medspillerne Cynthia Nixon (Miranda) og Kristin Davis (Charlotte) så mikrofonen i den amerikanske forfatter James Andrew Millers populære podcast Origins, og med sig i studiet havde de seriens producere og forfattere Michael Patrick King og Amy Harris. Og selvfølgelig kom snakken i store dele til at handle om giraffen, der ikke var i rummet (Cattrall havde takket nej til at komme med begrundelsen, at hun allerede har sagt alt, hvad hun har at sige om SATC).

Michael Patrick King fortalte, at gnidningerne mellem castet opstod meget tidligt i arbejdet med serien, først og fremmest over forskellene i løn og hvem der fik mest tid i spotlyset. Parker var det største navn i serien – og spillede hovedrollen – så hun blev også bedst betalt, til Cattralls irritation.

»Med tiden voksede både karaktererne og de medvirkende, og vi blev en familie på settet. Kristin, Cynthia og Sarah Jessica blev en tæt gruppe, men Kim joinede dem aldrig mentalt … Hun kæmpede imod og mente, at hun var alles favorit i serien. For hende var det lige meget, at hun fik lønstigninger, når de ikke alle fik præcist det samme. Men det ville aldrig komme til at ske«, sagde Michael Patrick King.

Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall og Cynthia Nixon til premieren på ‘Sex and the City 2’.

Han tilføjede dog, at de største diskussioner foregik inden optagelserne på hver sæson, og at ingen skændtes åbenlyst på selve settet.

»Sådan et scenarie havde aldrig fungeret. Jeg ville have haft ondt i maven, hver dag«, supplerede Parker, som også forklarede – igen – at hun angiveligt har gjort alt, hvad hun kan for at få Cattrall til at sige ja til en tredje film. I hvilken selveste Mr. Big aka. Chris Noth i øvrigt måske skulle have haft kniven ved et hjertetilfælde. I badet. Men lad nu den chokerende alternative virkelighed ligge.

Cynthia Nixon undlod helt at kommentere på Cattrall i podcasten, men Kristin Davis sagde:

»Jeg tror, at der var en del problemer, der handlede om nogle meget personlige ting, og det angår ikke mig. Men det er hårdt, når man har arbejdet sammen med nogen i 20 år. Man vil gerne have respekt for dem, og jeg har også respekt … Men vi var så ødelagte over ikke at kunne lave den tredje film. Det er svært nok i forvejen at få støtte til at lave en film med fire kvindelige hovedpersoner, også selvom man er et kendt navn«.

Fine forhold foran kameraet …

Forfatteren Amy Harris kaldte Cattralls Instragram-post til Parker »utroligt unfair« og slog fast, at kvinderne havde haft et godt forhold under optagelserne. Hvorfor hun ikke forstår, at Cattrall har behov for at skælde ud på Parker i dag:

»Det er helt okay, hvis Kim bare ikke har lyst til at spille Samantha mere. Men det er ikke okay at sige, at hun har truffet beslutningen, fordi de andre kvinder var nogle monstre.«

Michael Patrick King rundede af:

»Folk gør underlige ting – finder på historier baseret på, hvad de gerne selv vil tro på. Det var fantastisk at arbejde på serien for alle involverede. Det var en kæmpe succes, og man skal virkelig arbejde på, at forvandle den oplevelse til noget negativt. Af en eller anden grund mener Kim, at der overgik hende noget skidt«.

Hvis nogen stadig skulle have næret det mindste spinkle håb om en ‘SATC 3’, er det sidste bitre punktum hermed sat for sagaen.

Læs også: ‘Sex and the City’ 20 år: Er Carrie og co. stadig relevante i dag?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af