‘Den skyldige’ får amerikansk remake med stor stjerne i hovedrollen

‘Den skyldige’ får amerikansk remake med stor stjerne i hovedrollen
Jakob Cedergren i 'Den skyldige'.

‘Den skyldige’ er en af de mest beundringsværdige danske spillefilmdebuter de seneste år. Den blev lavet på et meget beskedent budget og optaget på én location, men alligevel har den trukket 140.000 mennesker i biografen herhjemme, ligesom den har imponeret på Sundance-festivalen i USA og for tiden er den danske indstilling til årets Oscar.

Og nu oplever filmen, der er den danskuddannede svensker Gustav Möllers debutfilm, så det, der overgår mange af de mest succesrige europæiske film: Den bliver genindspillet på amerikansk – med ingen ringere end Jake Gyllenhaal i hovedrollen som politibetjenten på en alarmcentral, der får et opkald fra en kidnappet kvinde.

Det er Gyllenhaals eget selskab Nine Stories, der sammen med Bold Films har købt rettighederne til filmen, og der er således ingen tvivl om, at det er et passionsprojekt fra Gyllenhaals side. Han og makkeren Riva Marker udtaler ifølge Variety:

»Vi så ‘Den skyldige’ på Sundance og var helt blæst bagover. Möllers film væver mesterligt spænding ind i et akut karakterstudie, og det er netop den slags materiale, som Nine Stories er begejstret for at udvikle«, siger de.

Man kan som altid diskutere, hvorfor i alverden det er nødvendigt med et remake af en film, som i sig selv bør kunne ses af alle nationaliter, hvis man orker at læse undertekster, men det gør mange amerikanere som bekendt ikke. Og Hollywood er Hollywood. Forhåbentligt gør Gyllenhaal & co. materialet ære, og han virker umiddelbart som et spændende bud til rollen, når nu det endelig skal være.

Nyheden falder (næppe helt tilfældigt) dagen før deadline for Oscar-akademiet stemmer til første fase af processen for Bedste Udenlandske Film, som udmønter sig i en shortlist på ni film, der skal kæmpe om de endelige fem nomineringspladser. Shortlisten offentliggøres 17. december.

Læs også: Anmeldelse af ‘Den skyldige’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af