Julie Zangenberg skal spille gamer i ny tv-serie fra overraskende kant – ‘GG Horsens’

Julie Zangenberg skal spille gamer i ny tv-serie fra overraskende kant – ‘GG Horsens’
Julie Zangenberg over for Lars Mikkelsen i 'Viceværten', der blev stærkt omdiskuteret, men ikke set af synderligt mange danskere.

Julie Zangenberg slog igennem som Klatretøsen i filmen af samme navn fra 2002. Siden har hun haft en broget filmkarriere – med alt fra provokerende artfilm som ‘Viceværten’ til en gennemgående rolle i vampyrserien ‘Heartless’ såvel som ‘Live fra Bremen’.

Men faktisk har hun ikke nogen titler på cv’et siden 2015, hvor hun medvirkede i den herostratisk berømte danske tv-serie ‘Hedensted High’, som Morten Vogt Urup stod bag. Soundvenues Lise Ulrich gav serien, som var støttet med halvanden millioner kroner fra Hedensted Kommune, én stjerne og kaldte den »den muligvis ringeste ungdomsproduktion herhjemme til dato«.

Nu slår Zangenberg og Urup så pjalterne sammen igen i en ny komedieserie med god opbakning fra et specifikt lokalmiljø. ‘GG Horsens’ skal nemlig laves af regionalstationen TV Syd sammen med blandt andet TV 2 Østjylland og støtte fra Horsens Kommune. Det er første gang, at de regionale tv-stationer laver en egenproduceret fiktionsserie.

Julie Zangenberg skal spille den 22-årige gamer Sandra, der kæmper for at blive taget seriøst i et mandedrevet e-sportsmiljø. Serien skal vise, at kvinder også kan game.

Selv har Zangenberg dog ikke stor erfaring med computerspil. Til TV Syd udtaler hun:

»Jeg glæder mig til, at jeg skal besøge forskellige gamere og turneringer og selvfølgelig grundlæggende lære at game selv. Det glæder jeg mig helt vildt til«.

Optagelserne går i gang til maj, og ‘GG Horsens’ får premiere – med de 11-30-årige i hele landet som målgruppe, oplyser Morten Urup – til næste efterår.

Læs også: Anmeldelse af ‘Hedensted High’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af