Kvindelig instruktør takkede nej til ‘Black Widow’-filmen, da hun ikke måtte instruere actionscenerne

Kvindelig instruktør takkede nej til ‘Black Widow’-filmen, da hun ikke måtte instruere actionscenerne
Scarlett Johansson som Black Widow i 'Captain America: Civil War'

Det er ikke sikkert, navnet Lucrecia Martel ringer en klokke hos mange uden for en snæver cineastisk cirkel, men den argentinske filminstruktør er særdeles anerkendt i arthouse-kredse for sit særegne og eksperimenterende filmsprog, der blandt andet kunne opleves i den fremragende ‘Zama’ på årets CPH PIX.

Derfor er det en smule overraskende, at Marvel Studios kontaktede netop hende for at høre, om hun ville være interesseret i at instruere den kommende ‘Black Widow’. Martel takkede nej til tilbuddet, men ikke af de grunde, man umiddelbart kunne forestille sig. Det har Martel fortalt til den engelsksprogede indiske avis The Daily Pioneer.

»Jeg modtog en email fra Marvel om et møde«, fortæller Martel. »Så jeg tog med til Marvels 10-års jubilæums-reunion. Jeg underskrev faktisk den her ting, hvor jeg ikke må snakke om genforeningen. Marvel og andre lignende produktionsselskaber vil gerne involvere flere kvindelige filmskabere… Det, de fortalte mig til mødet, var: ‘Vi har brug for en kvindelig instruktør, fordi vi har brug for nogen, der mest går op i Scarlett Johanssons karakterudvikling’.

De sagde også: ‘Du skal ikke bekymre dig om actionscenerne, det tager vi os af’. Jeg tænkte, at jeg virkelig gerne ville møde Scarlett Johansson, men jeg ville også gerne have lov til at lave actionscenerne. De store firmaer er interesseret i kvindelige instruktører, men de mener stadig, actionscenerne tilhører mændene«.

Martel endte derfor med at takke nej til muligheden for at komme i spil til projektet, og Marvel endte med at ansætte den australske instruktør Cate Shortland. Til Marvels forsvar skal det dog siges, at de ofte har et separat stuntteam, der står for actionsekvenserne. Det er en af grundene til, at de har kunnet hyre mange instruktører, der ikke før har haft erfaring med store actionscener, som Taika Waititi (‘Thor: Ragnarok’) eller Jon Watts (‘Spider-Man: Homecoming’).

Om samarbejdet mellem Marvel og Martel overhovedet ville have fungeret, er yderst tvivlsomt, da Martel ikke ligefrem er fan.

»Det første, jeg spurgte dem om, var, om de måske kunne ændre på effekterne, fordi der er så mange laserlys. Jeg synes, de er forfærdelige. Soundtracket i Marvel-filmene er også ret hæslige. Måske er vi uenige om det her, men det er virkelig svært at se en Marvel-film. De gør ondt i ørene at se«.

En premieredato på ‘Black Widow’ er endnu ikke annonceret, men det bliver muligvis i 2020. Black Widow kan dog også opleves i ‘Avengers: Endgame’, der har premiere 25. april.

Se listen: Årets bedste serier ifølge Soundvenue – rangeret

Se listen: Årets bedste film ifølge Soundvenue – rangeret

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af