Mahershala Ali fik gjort hovedrollen sort i ‘True Detective’ sæson 3

Mahershala Ali fik gjort hovedrollen sort i ‘True Detective’ sæson 3
Mahershala Ali i 'True Detective' sæson 3

Selvom Mahershala Ali vandt en Oscar for bedste mandlige birolle i ‘Moonlight’ i 2017, har han stadig skullet kæmpe for at få de roller, han gerne ville have.

Det gælder blandt andet den kommende tredje sæson af ‘True Detective’HBO, hvor Ali spiller hovedrollen. For i det oprindelige udkast af historien var Alis karakter hvid. Det fortæller han til ‘BlacKkKlansman’-stjernen John David Washington i Varietys samtaleprogram ‘Actors on Actors’. En bid af samtalen kan ses nedenfor.

»Jeg skulle have spillet den anden hovedrolle, som egentlig er en birolle. Men jeg kunne ikke lade være med at tænke: ‘Jeg har spillet den karakter hele min karriere. Jeg har aldrig gjort det andet. Jeg er 43 år gammel. Hvis det ikke sker nu, sker det måske aldrig’«.

Alis bedstefar var politibetjent i Arkansas, som er det område, serien foregår i. Ali brugte billeder af bedstefaren til at overbevise showrunner Nic Pizzolatto om at ændre hovedpersonens hudfarve.

»Jeg sagde: ‘Se, vi eksisterede i det miljø i 60’erne og 70’erne som statspoliti. Jeg tror, det ville hjælpe din histoire, jeg tror det ville forbedre din historie i dette tilfælde, hvis hovedpersonen var sort’«.

Ali fik sin vilje og hovedrollen, mens den birolle, han oprindeligt skulle have spillet, i stedet blev hvid. At have den sorte betjent som chef gav også plads til yderligere at åbne op for en skildring af racisme.

»Hvis du stiller spørgsmål, selvom du er politichefen, vil folk måske ikke kigge på dig, hvis de er hvide. Når jeg stiller dem spørgsmål, svarer de den hvide betjent. Racisme er ikke kun altid n-ordet. Det er mere ting som: ‘Han ville ikke engang se mig i øjnene’. Eller at sige tak til nogen, der bare ignorer dig. [Pizzolatto] sagde: ‘Okay, lad os gøre det!’«.

Tredje sæson af ‘True Detective’ har premiere på HBO Nordic 14. januar.

Læs også: Første fulde trailer til ‘True Detective’ sæson tre lover spænding af højeste kaliber

Læs også: De 15 vigtigste stemmer i ny sort amerikansk film

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af