Rupert Grint fortæller ærligt om sin tid på ‘Harry Potter’: »Jeg peakede tidligt«

Rupert Grint fortæller ærligt om sin tid på ‘Harry Potter’: »Jeg peakede tidligt«
Rupert Grint som Ron Weasley i 'Harry Potter'.

Siden den sidste ‘Harry Potter’-film havde premiere i 2011, har både Daniel Radcliffe (Harry) og Emma Watson (Hermione) medvirket i adskillige store projekter. Mere stille har der været omkring Rupert Grint (Ron), der godt nok har spillet skuespil, men i meget mindre sager end sine kollegaer.

Det lader ikke til at være mangel på tilbud, men mere at skuespilleren bevist har valgt at holde sig lidt uden for rampelyset. Det fortæller han i et interview med The Guardian, hvor han blandt andet fortæller om det enorme pres, der fulgte med filmenes popularitet.

»I de første par ‘Harry Potter’-film udlevede jeg drømmen«, fortæller Grint. »Jeg gik til audition, fordi jeg elskede bøgerne. Da jeg nåede til film nummer tre eller fire, begyndte jeg at føle en helt overvældende mængde ansvar, fordi de var så vanvittigt populære. Alt det med pressen og røde løbere var et angreb på sanserne. Jeg trives ikke i den slags miljø«.

»Der var helt sikkert tidspunkter, hvor jeg overvejede at forlade det hele. At optage ‘Harry Potter’ var et stort offer; jeg var meget ung og arbejde i meget lange perioder af gangen. Jeg kan tydeligt huske, da jeg var hjemme på pause, at jeg tænkte: ‘Det hele er så opslugende, har jeg virkelig lyst til at tage tilbage? Måske er det slet ikke noget for mig’. Men jeg tænkte nok bare som enhver teenager«.

»Grænsen mellem Ron og jeg blev tyndere for hver film, og til sidst tror jeg nærmest, vi var den samme person. Der er meget af mig i Ron, og at komme videre var en stor opgave, fordi det havde været en så konstant del af mit liv. Jeg vil ikke helt sammenligne det med at komme ud af fængsel, for det var ikke et fængsel, men det føltes som at forlade en institution. Det var rart at trække noget frisk luft, og nu nyder jeg virkelig at komme længere væk fra den blue-screen-verden«.

»Jeg peakede ret tidligt, men det har jeg det fint med. Det ville være åndssvagt at tro, at man kan genskabe det niveau af succes. Det kommer altid til at være udfordrende, men det nyder jeg. Det er ret sjovt at overraske folk«.

Grint holder dog stadig fast i skuespillet. Lige nu kan han ses i den britiske Netflix-serie ‘Sick Note’, hvor han spiller over for Nick Frost (‘Hot Fuzz’).

Samtidig er Grint netop blevet castet til en kommende psykologisk thrillerserie, der skabes af af M. Night Shyamalan (‘Den sjette sans’, ‘Split’) for Apple. Hvad Grint skal spille, og hvad plottet bliver, er endnu ikke annonceret.

Læs også: Emma Watson erstatter Emma Stone i Greta Gerwigs ’Little Women’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af