‘Bohemian Rhapsody’-instruktør Bryan Singer rammes af nye anklager om seksuelle krænkelser på drenge

‘Bohemian Rhapsody’-instruktør Bryan Singer rammes af nye anklager om seksuelle krænkelser på drenge
Bryan Singer under optagelserne af 'X-Men'.

Op gennem slutningen af 1990’erne blev ‘Bohamian Rhapsody’-instruktøren Bryan Singer anklaget for at krænke en række unge drenge i alderen 14-17 år seksuelt i forbindelse med filmoptagelserne til ‘Apt Pupil’.

Singer gik fri på grund af manglende beviser, men i løbet af de seneste par år er sagerne begyndt at ulme igen, og flere nye anklager har set dagens lys – særligt i kølvandet på #MeToo-bevægelsen i efteråret 2017.

Nu har The Atlantic publiceret en rapport, hvori fire nye mænd anklager Singer for seksuelle krænkelser. Singer har afvist anklagerne og udtaler, at det ikke er andet end homofobiske beskyldninger timet efter ‘Bohemian Rhapsody’s Oscar-nominering.

Alex French og Maximillian Potter har skrevet rapporten efter at have brugt et år på at undersøge anklagerne og snakke med mere end 50 kilder. Victor Valdovinos, som er den eneste af de fire anklagere, der ønsker at optræde med eget navn, fortæller The Atlantic, at Singer forgreb sig på ham i foråret 1997, da Valdovinos var 13 år. Det var under optagelserne til ‘Apt Pupil’. En anden anklager, der bruger det falske navn Ben, fortæller, at han som 17-18-årig mødte Singer til et poolparty i slutningen af 1990’erne.

»Han ville stikke hænderne ned i ens bukser uden samtykke«, fortæller Ben til French og Maximillian. »Han var aggressiv på en måde, hvor han ville give folk alkohol og stoffer og så have sex med dem«.

En tredje anklager, der går under navnet Eric, fortæller, at han og Singer havde sex i 1997, da Eric var 17 år, og at Singer angiveligt skulle have et netværk af venner, der skaffede ham unge drenge. Andy fortæller som den fjerde anklager, at Singer også havde sex med ham i 1997, da Andy var 15 år. Ifølge Eric og Andy vidste Singer godt, at drengene var under 18 år.

Singer kalder både beskyldningerne for selvopfundne og uansvarlige og udtaler følgende til Deadline via sin repræsentant:

»Det er trist, at The Atlantic vil synke ned til denne lave standard af journalistisk integritet. Igen er jeg tvunget til at gentage, at historien er bygget på påstande fra falske retssager, der er indgået af upålidelige individer, som er villige til at lyve for penge eller opmærksomhed. Det er ikke nogen overraskelse, at med ‘Bohemian Rhapsody’, som er blevet et prisvindende hit, er det her homofobiske nonsens belejligt timet til at udnytte filmens succes«.

På trods af at Bryan Singer står krediteret som den eneste instruktør på ‘Bohemian Rhapsody’ – og dermed kan tage æren for den Oscar-nominerede film – blev han faktisk fyret som instruktør, da der var cirka tre ugers optagelser tilbage, hvorefter Dexter Fletcher tog over.

Officielt blev Singer fyret, fordi han ikke mødte op til mange af optagelserne, men man kan spekulere i, om det også kan have noget med de mange seksuelle anklager at gøre.

Læs også: Historien bag Queen-filmen ’Bohemian Rhapsody’: Et helvede uden lige

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af