Bryan Cranston svarer igen på kritik af sin nye rolle som handicappet

Bryan Cranston svarer igen på kritik af sin nye rolle som handicappet
Bryan Cranston ved premieren på 'Last Flag Flying' under London Film Festival. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty)

Bryan Cranston er havnet i lidt af en shitstorm i forbindelse med sin nye rolle i filmen ‘The Upside’, som er det amerikanske remake af den franske ‘De urørlige’ fra 2011. Her spiller han den paralyserede kørestolsbruger og milliardær Phillip Lacasse, hvilket har fået kritikere til at rynke på næsen, fordi en ikke-handicappet skuespiller endnu en gang castes i en rolle som handicappet.

Nu forholder Cranston sig til kritikken i et interview med Indiewire.

»Altså, det er en forretningsbeslutning«, udtaler han. »Det var ikke engang min beslutning, men måske kommer det til at sætte mere fokus på handicappede skuespillere, så de bliver sat i situationer med flere muligheder og mere diversitet«.

Cranston udtaler desuden, at han valgte at tage rollen, fordi filmens historie er værd at fortælle. »Der er alle de her samtaler, man kan tage, og jeg synes, at de alle sammen er legitime. Jeg håber ikke, at det fjerner fokus fra historien. Historien handler om de her to mænd, som, underligt nok, får et bånd til hinanden, som de ikke havde set komme«.

Udtalelserne fik skuespilleren Adam Pearson, som blandt andet er kendt for at have spillet over for Scarlett Johansson i ‘Under the Skin’ fra 2013, til at fare til tasterne på Twitter. »At referere til det som en ‘forretningsbeslutning’ var et dårligt ordvalg«, skriver han og tilføjer:

»Jeg mener, at vi er nødt til at diskutere og kritisk undersøge idéen om, at alle personer kan spille alting eller at hvis en handicappet person spiller en handicappet karakter, så er skuespilletniveauet på en måde lavere«

Hjemme i Danmark har samme debat ligget og ulmet i kølvandet på DR3’s ‘Doggystyle’. Serien fik generelt en god modtagelse, men den har også modtaget kritik for castingen af den ikke-handicappede skuespiller Sarah Juel Werner i rollen som Ida, der har cerebral parese.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af