‘Danmarks sønner’ med Rasmus Bjerg som nationalistisk politiker ser eksplosiv ud – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nye talenter har rusket op i dansk film de seneste år, fra ‘En frygtelig kvinde’ til ‘Vinterbrødre’, ‘Den skyldige’ og ‘Holiday’. Det har været berigende, men skulle man savne noget, er det flere film, der taler direkte ind i en samfundspolitisk virkelighed og tør forholde sig til den brydningstid, vi lever i.

På den måde føles Ulaa Salims ‘Danmarks sønner’, der netop har fået sin første trailer, som sendt fra himlen. Den handler nemlig om terrortrussel, radikalisering og nationalisme – dybt aktuelle temaer, som har været forbløffende fraværende fra dansk film. Den officielle synopsis lyder:

»Vi nærmer os årsdagen for et stort bombeangreb i København. De yderste fløje er blevet dominerende. Radikaliseringen rundt omkring i landet er taget til. Det næste folketingsvalg står for døren, og den stærkt nationalistiske politiker Martin Nordahl fra det nystiftede parti National Bevægelsen spås en historisk jordskredssejr, der kan sikre ham statsministerposten.

Den 19-årige Zakaria bevæger sig langsomt, men sikkert ud på et radikalt og farligt spor, der kan koste ham og hans familie alt. På sin vej møder han Ali, der kæmper sine egne kampe og bærer på en livsfarlig hemmelighed. Mens der tælles ned til det vigtigste valg i Danmark i nyere tid, tvinges Zakaria og Ali frem mod en afgørende beslutning, der vil få konsekvenser for alle…«

Rasmus Bjerg spiller Martin Nordahl, debutanten Mohammed Ismail Mohammed er Zakaria, mens Zaki Youssef er Ali i filmen, som markerer Ulaa Salims ventede første spillefilm. Salim tog afgang fra Filmskolen med den glimrende kortfilm ‘Fædreland’, der også behandlede kultursammenstød. Og ja, han er Dar Salims lillebror.

‘Danmarks sønner’ får premiere 11. april.

Læs også: 15 danske film, vi slet ikke kan vente med at se i 2019

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af