Louis C.K. gør tykt grin med overlevende unge fra skoleskyderi – og møder en storm af frisk kritik

Louis C.K. gør tykt grin med overlevende unge fra skoleskyderi – og møder en storm af frisk kritik
Louis C.K. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)

Komikeren Louis C.K. har gjort sig særdeles uheldigt bemærket i de forgangne to år, hvor han først blev anklaget for og senere indrømmede, at han igennem en årrække yndede at masturbere foran kvindelige kolleger.

Sagen fik Amazon til at trække stikket på C.K.’s ellers færdiglavede (og under omstændighederne uheldigt betitlede) film ‘I Love You Daddy’, og manden selv tog en timeout for at reflektere over sin opførsel. I et angrende statement fra november 2017 lød det blandt andet:

»Jeg har såret min familie, mine venner, mine børn og deres mor. Jeg har brugt hele min lange og heldige karriere på at sige lige hvad jeg vil. Nu træder jeg tilbage og vil bruge lang tid på blot at lytte«.

Der gik imidlertid knapt et år, før C.K. dukkede op igen med en surprise-optræden på New Yorks Comedy Club, hvor komikeren tilsyneladende havde mere travlt med at tegne sig selv som offer og gøre grin med »voldtægtsfløjter« end at adressere sine fejltrin.

Settet skabte ophedet medie- og Twitter-debat i efteråret, men det forhindrede ikke C.K. i at runde 2018 af med en række nye kontroversielle ‘jokes’, der imidlertid denne gang blev fanget på en lydoptagelse under en optræden på Governor’s Comedy Club i Levittown, New York i december.

Her spotter komikeren ublu de overlevende unge fra Parkland-skoleskyderiet i Florida, der efter tragedien forsøgte at råbe politikerne op for at få strammet våbenlovgivningen:

»De her unger vidner foran Kongressen? Hvad laver de? Du er ung! Du burde være crazy! Du burde være løssluppen! Ikke i et jakkesæt … Du er ikke interessant. Hvorfor skulle jeg lytte til dig, bare fordi du gik på en skole, hvor børn blev skudt? Hvorfor gør det dig spændende? Du blev ikke skudt. Du skubbede en fed unge ud foran dig, og nu skal jeg høre på, hvad du har at sige?«, siger C.K..

Manden retter desuden en svada mod non-binære unge og transpersoner, som han åbenbart er godt og grundigt træt af:

»De er som kongelige. De fortæller dig, hvad du skal kalde dem: ‘Du skal adressere mig som Dem. Fordi jeg identificerer mig som kønsneutral’. Okay. Så kan du adressere mig som Der, fordi jeg identificerer mig som et sted. Og det sted er din mors fisse«.

Kommentarerne har ikke overraskende vakt stor furore, ikke mindst blandt de overlevende fra Parkland og deres forældre:

Filminstruktør Judd Apatow sender også en ‘hilsen’ til komikeren:

Lydklippet af C.K.’s optræden kan høres i en række af de ovenstående tweets. Ejeren af Governor’s Comedy Club, James Dolce, siger til CNN, at han »helt sikkert« vil booke Louis C.K. igen, fordi »folk elsker ham«.

Læs også: Må Aziz Ansari gøre comeback, må Louis C.K., og hvordan må de, hvis de altså må?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af