Komiker Hasan Minhaj langer ud efter Novo Nordisk i sit Netflix-talkshow

Komiker Hasan Minhaj langer ud efter Novo Nordisk i sit Netflix-talkshow
Foto: Cara Howe/Netflix

Den amerikanske komiker og tv-vært Hasan Minhaj tager verdens kulturelle og politiske landskab under kærlig behandling i sit talkshow ‘Patriot Act’, der fik premiere på Netflix i efteråret og nu kører på sin anden sæson.

Minhaj kom i fokus for nogle måneder siden, efter Netflix censurerede hans show i Saudi Arabien, i sidste uge satte komikeren fokus på censur i Kina, og i denne uge er turen kommet til medicinalindustrien, herunder danske Novo Nordisk. Minhaj kritiserer Novo, der sammen med to andre firmaer ejer størstedelen af de amerikanske medicinpatenter, for at tage skyhøje priser for blandt andet den livsvigtige medicin insulin.

»Det er milliardfirmaer, der flår penge fra folk, der skal bruge deres insulin for at overleve«, siger Minhaj i talkshowet. »Medicinalfirmaerne indrømmer, at priserne er ude af kontrol. De mener bare ikke, at de er en del af problemet. De elsker at bebrejde mellemmændene«.

Ifølge komikeren er det slet ikke nødvendigt med de massive prisstigninger på insulin. Medicinen blev udviklet i 1921 af canadiske forskere, der ønskede at hjælpe mennesker frem for at tjene penge. De solgte insulinpatentet billigt til University of Toronto, der derefter gav licens til at producere insulin til firmaer som Eli Lilly og Novo Nordisk.

»Det er der, problemet startede«, fortæller Minhaj. »Canada – hvordan kunne I nogensinde betro USA med en vigtig opdagelse? Bieber, Drake, Arcade Fire, insulin. Vi tager jeres bedste ting og ødelægger dem«.

Den nyeste udgave af ‘Patriot’s Act’ kan ses på Netflix her.

Læs også: Anmeldelse af ’Patriot Act with Hasan Minhaj’ – Netflix har fundet deres svar på John Oliver

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af