Nu vil Lars von Trier lave sine film om til diamanter

Nu vil Lars von Trier lave sine film om til diamanter
Foto: Andreas Rentz/Getty Images

Det er ikke mere end tre måneder siden, Lars von Triers seriemorderfilm ‘The House That Jack Built’ fik premiere i de danske biografer og modtog blandede anmeldelser foruden udvandringer fra biografsalen, da filmen blev vist på Cannes Filmfestival tilbage i maj.

Den syrede instruktørhjerne og provokatør har nu et nyt projekt i ovnen – og det er ikke en ny film. I stedet har Trier fået den spøjse idé at kreere 13 diamanter som symbol på hver af de 13 spillefilm, han har lavet. Det er planen, at diamanterne skal udstilles verden over.

Instruktøren har allerede – godt nok efter selv at have håndslebet på livet løs i fem år – den såkaldte »Melancholia: The Diamond« klar. I Triers science fiction-drama ‘Melancholia’ fra 2011 kolliderer Jorden med en anden planet, og derfor er Melancholia-diamanten meget passende udformet som to sten, der kolliderer sammen til én form.

Diamanten på 12 karat er i øjeblikket udstillet på museet for moderne kunst M HKA i Antwerpen i Belgien sammen med et virtual reality-projekt.

Gennem de næste fem år vil Lars von Trier kreere de resterende 12 diamanter ved hjælp af en noget hurtigere laser-teknologi, og han kommer til at benytte sig af en mere metaforisk tilgang til stenenes udformningen. Alligevel bliver det interessant at se, hvordan kontroversielle film som ‘Antichrist’ og ‘Nymphomaniac’ vil tage sig ud i diamantform – kan vi for eksempel forvente en afklippet diamantklitoris?

Læs også: Anmeldelse af ‘The House That Jack Built’ – rygterne om Lars von Triers sadisme er stærkt overdrevne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af