Se den første magiske trailer til ny bio-pic om ‘Lord of the Rings’-forfatteren: ‘Tolkien’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En af verdens mest berømte forfattere er på vej til det store lærred. Fortællingen om J. R. R. Tolkien, den engelske forfatter bag ’Lord of the Rings’ og ’Hobbitten’, får premiere allerede til maj under titlen ’Tolkien’, og den første forsmag på projektet er nu ude i form af en lille trailer.

Hovedrollen som den sprogekvilibristiske forfatter indtages af Nicholas Hoult (lige nu aktuel i den Oscar-nominerede ’The Favourite’, desuden kendt fra roller i ’X-Men’, ’Mad Max: Fury Road’ og ikke mindst sit 2002-gennembrud som Hugh Grants mini-sidekick i ’About a Boy’). Lily Collins (bedst kendt fra ’The Blind Side’, ’To the Bone’ samt real life-rollen som Phil Collins’ datter) spiller rollen som Tolkiens store kærlighed (og senere hustru) Edith Bratt.

Traileren giver et indblik i et mere end almindeligt magisk univers omkring den unge fantasifulde forfatterspire og hans nærmeste i årene omkring udbruddet af Første Verdenskrig.

Fox Searchlight uddyber om filmen: »’Tolkien’ udforsker den forældreløse forfatters udviklende år, som han finder venskaber, kærlighed og kunstnerisk inspiration blandt en gruppe udstødte som ham på skolen. Dette tager ham til Første Verdenskrigs udbrud, som truer med at splitte ’the fellowship’ ad. Alle disse oplevelser inspirerede Tolkien til at skrive sine berømte Middle-Earth-romaner«.

Foruden Hoult og Collins inkluderer rollelisten navne som Tom Glynn-Carney, Anthony Boyle, Patrick Gibson, Albie Marber, Colm Meaney og Genevieve O’Reilly. Filmen er instrueret af den finske instruktør Dome Karukoski, der blandt andet står bag ‘Tom of Finland’.

’Tolkien’ får premiere i udvalgte biografer den 10. maj. En mulig dansk premiere er endnu ikke offentliggjort.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af