Barbra Streisand om Michael Jackson-anklagere: »De var begejstrede for at være hos ham«

Barbra Streisand om Michael Jackson-anklagere: »De var begejstrede for at være hos ham«
Barbra Streisand til Golden Globe-uddelingen i 2018. (Foto: Paul Drinkwater/NBCUniversal via Getty Images)

OPDATERET 24.3.19 kl. 11.00: Barbra Streisand har udsendt en pressemeddelelse, hvor hun opklarer sine bemærkninger om ‘Leaving Neverland’-anklagerne. Den lyder: 

»For at være krystalklar, så er der ikke en situation eller omstændighed, hvor det er okay at udnytte børns uskyldighed. Historierne, som disse to unge mænd har delt, er smertefulde at høre, og jeg føler kun sympati for dem. Den vigtigste rolle ved at være forældre, er at beskytte sine børn. Det er klart, at disse to unge mænds forældre også var offer for og blev forført af berømthed og fantasi«.

Siden ‘Leaving Neverland‘ fik premiere på Sundance Film Festival i januar, har der været tusindvis af forskelligartede reaktioner. Nogle afviser kategorisk James Safechuck og Wade Robsons anklager mod Michael Jackson, mens andre ser det som umuligt nogensinde at lytte til den afdøde popstjernes musik igen.

Nu har Barbra Streisand givet sit besyv med i den enormt omtalte sag, og hun ligger et underligt sted midt i mellem de to fløje. I et interview med The Times bliver hun spurgt ind til sine holdninger til ‘Leaving Neverland’, da hun selv har mødt Jackson adskillige gange, og er en af de få nulevende kunstnere, der har oplevet samme legendestatus som Jackson.

Tror hun på anklagerne? »Absolut. Det var for smertefuldt«, svarer hun. Men til trods for de stærke vidnesbyrd, lader hun til at have en del medfølelse for Jackson: »Hans seksuelle behov var hans seksuelle behov og stammede fra hans barndom eller hans DNA«, udtaler hun.

Om der egentlig var tale om overgreb, virker Streisand også i syv sind omkring: »Man kan sige ‘overgreb’, men de børn var begejstrede for at være der, som man også hører dem sige. De er begge gift og har børn, så det slog dem ikke ihjel«.

Adspurgt om hun er sur på Michael Jackson, svarer hun: »Det er en kombination af følelser. Jeg har det dårligt på børnenes vegne. Jeg har ondt af ham. Jeg bebrejder forældrene, tror jeg, fordi de lod deres børn sove med ham. Hvorfor ville Michael have brug for de her små børn, der klædte sig som ham og dansede som ham?«

‘Leaving Neverland’ kan ses på dr.dk.

Læs også: Ja, ’Leaving Neverland’ er ensidig – men Michael Jackson-forsvarerne har glemt deres egen kritiske sans

Læs også: ‘Leaving Neverland’-instruktør i Danmark svarer på kritik: »Det er alt sammen løgne«

Læs også: Vi har set Michael Jackson-filmen ’Leaving Neverland’ og undersøgt sagen selv – her er vores vurdering

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af