DR teaser kommende storserier om terror, vold og psykopater – og fire-fem serier i ‘Doggystyle’-klassen

DR teaser kommende storserier om terror, vold og psykopater – og fire-fem serier i ‘Doggystyle’-klassen
DR's kommende serie 'Fred til lands'. (Foto: Jason Alami)

For lidt over et år siden tiltrådte Christian Rank som ny chef for DR’s prestigefyldte dramaafdeling. Det skete efter en periode, hvor DR’s berømmede søndagsserier syntes at stå en smule i stampe, og forventningerne til en ny kurs har derfor været store.

Tidligere på året fik vi en lovende forsmag, da ‘Bedrag’ efter to middelmådige sæsoner overrumplede alt og alle med en forrygende og nytænkende sæson 3, der lovede godt for genopfindelsen af DR’s dramaserier.

Og nu teaser DR Drama og Christian Rank for, hvad vi kan vente os i fremtiden.

I en pressemeddelelse lyder det, at DR fortsat vil levere mindst to store søndagsdramaserier om året, der »på underholdende vis skal fortælle relevante historier«, som det lyder fra Christian Rank (mere om hvad det konkret udmønter sig i nedenfor).

På overfladen ligger det mest markante nybrud dog i, at DR vil satse endnu mere på serier til børn og unge. Kanalen oplevede en massiv succes med ‘Doggystyle’, der er den mest streamede serie på DR nogensinde. Produktioner som ‘Doggystyle’ er tidligere blevet lavet i DR3-regi, men nu kommer de ind under DR Drama, og vi vil fremover kunne forvente os fire-fem serier om året til unge. ‘Doggystyle’ sæson 2 bliver den første.

På dramaområdet har DR tre konkrete serier i støbeskeen. Lad os tage dem én for én:

‘Fred til lands’: Premiere i efteråret. Skrevet Christian Torpe og Marie Østerbye, instrueret af Louise Friedberg. Den officielle beskrivelse lyder: »Et psykologisk drama, hvor en gruppe indbyggere i en lille landsby beslutter sig for at tage kampen op mod den lokale landsbypsykopat, som terroriserer byen. Nye og ukendte sider kommer frem i dem, og mens nogen ender med at bruge de sider til noget godt, ender andre med at blive til den ondskab, de ville bekæmpe«.

‘Når støvet har lagt sig’: Premiere januar 2020. Skrevet af Ida Maria Rydén og Dorte Høgh, instrueret af Milad Alami, Jeanette Nordahl og Iram Haq. Den officielle beskrivelse lyder: »Et multiplot-drama om otte meget forskellige mennesker, hvis liv bliver forbundne, efter et tragisk terrorangreb rammer Danmark. Det er en serie om den sammenhængskraft, der forbinder os, og de handlinger, der truer med at splitte os ad. For hvad sker der i det enkelte menneske og i samfundet, når fællesskabet bliver angrebet?«

‘En familiesag’: Premiere efteråret 2020. Skrevet af Maja Jul Larsen, instrueret af Pernille Fischer Christensen. Den officielle beskrivelse lyder: »En 14-årig pige skriver en skoleopgave, der anklager stedfaren for grov vold, og systemet reagerer hårdt med en tvangsanbringelse. Men både pigens forældre og hendes lillebror benægter alt, og socialrådgiveren i sagen placeres i et dilemma. Forældrene tvinges i krig mod systemet, og ikke mindst mod deres egen datter. To parter der kæmper om retten til at give børnene en lykkelig barndom. Men hvem har ret?«

Læs også: Fem grunde til, at ‘Bedrag’ sæson 3 var banebrydende dansk drama

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af