Netflix fjerner autentiske togulykke-optagelser i ’Bird Box’ – udsender officiel undskyldning

Netflix fjerner autentiske togulykke-optagelser i ’Bird Box’ – udsender officiel undskyldning
Sandra Bullock i 'Bird Box'. (Foto: Saeed Adyani/Netflix)

Da Susanne Biers katastrofefilm ’Bird Box’ ramte Netflix, blev den en rekordsættende seersucces – og affødte en perlerække af vanvittige memes. Mens selve filmen splittede kritikervandene, var der én scene, langt de fleste var enige om, var over stregen: De autentiske optagelser fra den store togulykke i Lac-Mégantic i Quebec (Canada) i 2013.

Ulykken, der fik 47 omkomne på samvittigheden, er nu – efter heftig kritik – blevet klippet ud af ’Bird Box’. »Netflix og filmskaberne bag ’Bird Box’ har besluttet at erstatte klippet. Vi beklager for smerten, vi har forårsaget i Lac-Mégantic-samfundet,« lyder det fra en Netflix-talsmand til Entertainment Weekly.

Da ’Bird Box’ rullede over streamingtjenesten tilbage i januar, udtalte Lac-Mégantics borgmester, Julie Morin, at hun ønskede en forsikring fra Netflix om, at optagelserne ville blive slettet fra filmen. Streamingtjenestens svar til Morins udtalelse var på daværende tidspunkt, at de generelt ikke ville redigere i færdigt materiale – en beslutning, de nu endeligt har omstødt.

Læs anmeldelse: ’Bird Box’: Hvad vil Susanne Biers Netflix-monster egentlig?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af