Cary Fukunaga laver serieversion af ‘Den sidste mohikaner’

Cary Fukunaga laver serieversion af ‘Den sidste mohikaner’
Cary Fukunaga (Foto: Eamonn M. McCormack/Getty Images)

Den Michael Mann-instruerede ’Den sidste mohikaner’ fra 1992 med blandt andre Daniel Day-Lewis er den seneste succesfulde fiktionalisering af den klassiske roman, der udspiller sig under den fransk/indianske krig i Nordamerika i 1700-tallet.

Nu er instruktørstjernen Cary Fukunaga så klar til at løfte arven og med en miniserie give sit eget bud på det historiske drama. Fukunaga, som instruerede første sæson af ’True Detective’, krigsdramaet ’Beasts of No Nation’ og Netflix-serien ’Maniac’, har sammen med Nicholas Osborne skrevet manuskriptet. Serien instrueres af Nicole Kassell, hvis erfaring tæller afsnit af ’The Americans’, ’Westworld’ og ’The Killing’.

»Selvom James Fenimore Coopers bog og filmadaptionerne efterlader store sko at fylde ud, er Nick og Carys manuskript medrivende og et nyt perspektiv«, har Kassell udtalt til Deadline. »De omfavner denne unikke mulighed for at vise og udforske karakterer, der ofte er marginaliserede«.

»Sammenstødet mellem civilisationer under syvårskrigen, som danner ramme om ’Den sidste mohikaner’, har længe været en passion for mig«, siger Fukunaga til samme medie. »Vi har chancen for at genbesøge glemte forfædre, som definerer den amerikanske identitet i dag«.

Hvem der skal udfylde rollerne og tage over for den pensionerede Day-Lewis, vides endnu ikke.

Læs også: Syv essentielle ‘Game of Thrones’-fanteorier – og én, der er uimodståeligt bizar

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af