Syv essentielle ‘Game of Thrones’-fanteorier – og én, der er uimodståeligt bizar

Jon dræber Daenerys, Jaime dræber Cersei, Sam dræber The Night King og enhver karakter, der nogensinde har udsagt en replik, er Azor Ahai. Der er rigeligt med gætværk omkring udfaldene af den sidste sæson 'Game of Thrones'. Her kaster vi et blik på de mest interessante fanteorier, der endnu ikke er blevet talt til døde.
Syv essentielle ‘Game of Thrones’-fanteorier – og én, der er uimodståeligt bizar
The Night King – eller skulle vi sige: Gud.

1. Tyrion er Targaryen

Indrømmet: Der ville pludselig være lovlig mange Targaryens i omløb, hvis denne teori viste sig at være sandt. Ikke desto mindre er det en af de mere velfunderede teorier i omløb.

Inden Tyrion myrdede sin far Tywin på tønden, proklamerede Lannister-overhovedet, at Tyrion ikke var hans søn. Det har mange tolket, som at Tyrion er bastarden af sin mor, Joanna Lannister, og The Mad King Aegon Targaryen, der skulle have voldtaget Joanna og undfanget Tyrion. Det er netop grunden til, at Tywin opgav stillingen som King’s Hand under Aegon, og hvorfor han altid har hadet Tyrion. Det forklarer også, hvorfor Tyrion ikke blev ædt levende, da han befriede Danys drager i Meeren.

Og så er der selvfølgelig også profetien fra The House of Undying, som siger, at »dragen har tre hoveder«, hvilket peger i retning af tre forskellige ryttere. Eneste problem er bare, at The Night King nu er den tredje (hvis vi altså går ud fra, at Jon er den anden). Et andet væsentligt minus er, at Tyrion i serien ikke har de samme Targaryen-karakteristika som i bøgerne, hvor han beskrives som havende to forskelligfarvede øjne – et hyppigt kendetegn for Targaryens – og blondt hår.

2. Sætter Bran King’s Landing i brand?

Vi har allerede været rundt om ‘er Bran The Night King’-teorien, men der er også en væsentligt mere moderat teori, som vil være noget lettere at sluge. Den siger, at Bran – i et forsøg på at stoppe The Night King – rejser tilbage i tiden og får Aegon Targaryen til at fylde katakomberne i King’s Landing med wildfire og i processen driver ham til vanvid. Derfor sagde kongen ordene: »brænd dem alle«, selv efter Jaime stak sit sværd i ham.

Det har givetvis været Brans forsøg på at lægge en fælde for The Night King, som vi nok kan forvente kommer til at have kurs mod King’s Landing på et tidspunkt i sæson 8. At sprænge hele byen i luften ville ikke være en dum måde at gøre kål på både walkers og wights.

3. Ned Stark som levende død

Det er ikke kun under King’s Landing, at en potentiel katastrofe lurer. Samtlige Stark-slægtninge ligger begravet under Winterfell, inklusive en hovedløs Ned Stark, og det ville være oplagt for The Night King at vække de tusindvis af lig til live og derved infiltrere fæstningen indefra.

Mon ikke det kunne forklare den ildevarslende sekvens fra traileren, hvor Arya løber over stok og sten, mens hun frygtsomt ser sig over skulderen? Hvis der er noget, som kunne gøre den hårdhudede faceless kvinde ræd, skulle det da lige være synet af hendes afdøde far, minus hoved, som wight.

4. The Night King er udsendt af Gud

Tja, hvorfor ikke? Vi ved praktisk talt ingenting om den mutte Night King udover det allermest umiddelbare: Hans fremtoning. Og ser man nærmere på hans pupiller, vil man bemærke, at de har syv punkter (BILLEDE). Et tilfælde? Ikke ifølge denne teori.

I Westeros tilbeder langt de fleste netop The Seven-Faced God, så derfor er det ikke helt usandsynligt, at The Night King skulle være gudens udsending, der skal udrydde menneskeheden fra Jordens overflade og bibringe harmoni i verden. Det stemmer heller ikke dårligt overens med den læsning, der ser ‘Game of Thrones’ som en stor klimaallegori.

5. The Night King er ude efter Bran

Køber du ikke ovenstående forklaring på The Night Kings invasion af Westeros, kommer her en mere håndgribelig af slagsen. The Night King er i virkeligheden ude efter Bran, eller rettere The Three Eyed Raven.

The Three Eyed Raven har altid stået i ledtog med The Children of the Forest, som skabte The Night King for tusindvis af år siden. Og det er netop det, han er ude på at hævne med sin hær af døde. Teorien bakkes op af en udtalelse fra skuespilleren bag The Night King, Vladimir Furdik, i Entertainment Weekly. Her slår Furdik fast, at The Night King er ude efter hævn og har et »bestemt mål, han ønsker at dræbe«.

Samtidig ved vi, at The Night King har »mærket« Bran tilbage i sæson 6, hvilket ledte ham til troldmandens skjulested i ‘Hold the Door’-episoden. Nogen spekulerer sågar i, at dette ‘mærke’ muliggjorde, at The Night King kunne følge efter Bran og derved krydse muren.

6. Euron Greyjoy dræber Jon Snow

Hvis der endelig er nogen, der skal fælde Jon Snow en gang for alle, så lad det da endelig være Pilou Asbæks søulk Euron Greyjoy. I en bibemærkning i forrige sæsons afsnit fem nævner en gruppe maesters profetien om Lodos, der hævder, at The Drowned God vil rejse sig igen og fælde Aegon the Conqueror. De affejer den med et grin, men hvad nu hvis profetien bare blev misfortolket i sin tid?

Måske henviser den i virkeligheden til den nye Aegon Targaryen, Jon Snow. I så fald er det nok mest sandsynligt, at Euron – og ikke Theon eller Yara – symboliserer The Drowned God. Det virker i al fald temmelig sikkert, at de to krigere kommer på kollisionskurs i den kommende sæson.

7. Arya overtager Littlefingers identitet

Arya har fire navne tilbage på sin dødsliste: Beric Dondarrion, Melisandre, The Mountain og Cersei. De to første er Jons allierede, så mon ikke hun krydser deres vej før eller siden. Om hun så vælger at se igennem fingre med deres forbrydelser til fordel for den større kamp, er selvfølgelig det helt store spørgsmål.

Arya vil dog næppe have de store moralske skrupler ved at dræbe The Mountain og Cersei. Men hvordan kommer hun tæt på dem? Hun tager selvfølgelig Littlefingers ansigt som maske – hun skar meget taktisk kun hans halspulsåre over – og infiltrerer King’s Landing. Det kræver selvfølgelig, at nyheden om hans død ikke spreder sig, men mon ikke det allerede er en prioritet i Winterfell, så The Vales officielle leder, den uregerlige teenagedreng Robin Arryn, ikke gør noget forhastet.

8. Og den bizarre: Varys er en havfrue

Skuespillerne på ‘Game of Thrones’ elsker denne teori, og man forstår dem godt. ‘Varys er en havfrue’ er den mest absurde konspiration på markedet, men som alle ‘Game of Thrones’-teorier er den bakket op af en god portion indicier fra bøgerne og serien.

For det første er »Merlings« rent faktisk et søfolk, der eksisterer i George R.R. Martins bogserie, og der er flere hentydninger til, at Varys skulle tilhøre det sagnomspundne folk. I den første bog overhører Arya blandt andet Varys tale med sin allierede Illyrio Mopatis i krypten under King’s Landing – og her stiger duoen tilsyneladende op af en brønd.

Et tilfælde? Okay, hvad så med denne scene fra serien, hvor Tyrion truer med at smide Varys i havet, hvorefter eunukken svarer: »Du kommer til at blive skuffet over resultatet«. Måske bare en tilfældig metafor. Men hvad så med Varys manglende tiltrækning af mennesker? Han mangler ganske vist sine ædlere dele, men det stopper ikke Grey Worm fra at begære Missandei. Måske er det, fordi han i virkeligheden begærer et andet folkefærd…?

For slet ikke at nævne Varys’ urimeligt hurtige rejsetider til søs. Fra Dorne til Daenerys’ skib i Meeren på blot et par scener i sæson 6? Kun en havmand kan rejse så hurtigt!

Læs også: De 20 vigtigste spørgsmål før ‘Game of Thrones’-finalen

Find hele vores ‘Game of Thrones’-optakt HER.

GOT-spoilersnak i SOUNDVENUE STREAMER: Alt om ‘Game of Thrones’-premieren + Sundance-filmfænomenet ‘Blindspotting’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af