Hvad betyder det, at næste ‘Game of Thrones’-afsnit har den »største kampscene nogensinde«?

Hvad betyder det, at næste ‘Game of Thrones’-afsnit har den »største kampscene nogensinde«?
Actionspektaklet i 'Battle of the Bastards' bliver overgået i det kommende afsnit.

Efter et par lunkne afsnit på actionfronten giver tredje afsnit i ‘Game of Thrones’ sæson 8 os endelig det, vi alle har ventet på. Slaget mod de dødes hær skal stå – Bran er lokkedue, Brienne nyudklækket ridder, og imens forbereder alle vores fanfavoritter sig på, at Winterfell kan blive deres sidste hvilested.

Der er længe blevet teaset for, at opgøret med The Night King, der skulle vare godt og vel samtlige af afsnittets 82 minutter, bliver den største kampscene nogensinde på film og tv. Men hvad betyder det egentlig?

Størst betyder i dette tilfælde »længst«. Der skulle nemlig være tale om den længste sammenhængende kampscene nogensinde – det gælder både tv og film. Den eneste scene, der kommer i nærheden, er kampen ved Helm’s Deep i ‘Ringenes herre: De to tårne’, der varede 40 minutter.

Afsnittet tog 55 nætter at optage udenfor i frostgrader, regn og vind, hvilket ikke overraskende tog hårdt på skuespillerne. Iain Glen, der spiller Jorah Mormont, udtaler således til Entertainment Weekly: »Det var den mest ubehagelige oplevelse, jeg har haft på ’Thrones’«. Imens siger Maisie Williams, der spiller Arya Stark, til samme medie: »Intet kan forberede dig på, hvor fysisk drænende det er. Det er nat efter nat, igen og igen, og det stopper bare ikke. Der er øjeblikke, hvor du er så nedbrudt som menneske, at du bare vil græde«.

Co-executive producer Bryan Cogman siger ligeledes til Entertainment Weekly, at kampscenen vil bestå af et miks af genrer med »sekvenser indlejret i sekvenser indlejret i sekvenser«, mens Miguel Sapochnik, afsnittets instruktør, fortæller om de udfordringer, der har været i at lave en gigantisk kampscene med adskillige markante karakterer – afsnittet byder nemlig på den største samling af hovedkarakterer siden sæson 1.

»Alle vil gerne have, at det bliver deres scene«, siger han. »Det er kompliceret, for jeg synes, de bedste kampsekvenser er dem, hvor du har en stærk synsvinkel«.

Sapochnik benyttede sig derfor af en strategi, hvor han fik skuespillerne til at udfylde hullerne i deres storyline – de huller, der opstår, når kameraet skifter til en anden nærkamp. Samtidig gik han rundt og stillede skuespillerne spørgsmål, der kunne holde dem i gang, såsom: »Hvorfor er du her« og »hvad kæmper du for?«.

Miguel Sapochnik har tidligere instrueret seriens vigtige actionafsnit ‘Battle of the Bastards’ og ‘The Winds of Winter’.

Se teaseren for næste afsnit.

Læs også: Derfor giver de to antiklimatiske ’Game of Thrones’-afsnit rigtigt god mening

Læs også: Anmeldelse af ’Game of Thrones’ sæson 8 afsnit 2 – Endnu en flad etape, der udskyder konfrontationerne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af