Var berømt ‘The Jinx’-indrømmelse en manipulation? Det mener Robert Dursts forsvarsadvokater

Var berømt ‘The Jinx’-indrømmelse en manipulation? Det mener Robert Dursts forsvarsadvokater
Robert Durst i 'The Jinx'.

HBO’s nyklassiske true crime-serie fra 2015, ‘The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst’, der konfronterer den amerikanske ejendomsarving og rigmand med mistanken om, at han har dræbt tre kvinder, kom især på alles læber efter finaleafsnittet.

Her går Durst ud på badeværelset uden at vide, at mikrofonen stadig er tændt, mens han mumlende snakker med sig selv og fremstammer: »Hvad fanden gjorde jeg? Dræbte dem alle, selvfølgelig«. Det blev af mange opfattet som en de facto-tilståelse.

Den mordtiltalte Durst står nu over for en kommende retssag. I den forbindelse har hans forsvarsadvokater gravet i dokumentarseriens interviewmetoder og fundet ud af, at sætningerne i Durst-citatet i virkeligheden var blevet klippet sammen af produktionen i forkert rækkefølge. Det skriver The New York Times, der også har offentliggjort en lille del af den originale lydtranskription fra optagelserne på badeværelset.

Ifølge transskriptionen lød en bid af Dursts samtale med sig selv rent faktisk: »Jeg ved ikke, hvad I forventede at få. Jeg ved ikke, hvad der er i huset. Åh, jeg vil have det. Dræbte dem alle, selvfølgelig«, og først derefter siger han i en senere sætning: »Jeg har problemer med spørgsmålet. Hvad fanden gjorde jeg?«

Dursts advokater kalder klipningen for manipulation og har planer om at indkalde folkene bag dokumentarserien, Andrew Jarecki, Marc Smerling og Zac Stuart-Pontier, som vidner i retssagen.

Robert Durst er tiltalt for at have dræbt sin kone, Kathleen Durst, der forsvandt i 1982, samt veninden Susan Berman, der blev skudt i 2000. Durst har derudover tilstået at have dræbt naboen Morris Black i selvforsvar, hvorfor han blev frifundet i retten.

LYT TIL VORES PODCAST SOUNDVENUE STREAMER: Det nye afsnit om Aryas ‘Game of Thrones’-sex, udskældt monstergys på Netflix og Sam Rockwell som liderbuks

Læs også: Derfor giver de to antiklimatiske ’Game of Thrones’-afsnit rigtigt god mening

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af