Common afslører, at han blev misbrugt som barn

Common afslører, at han blev misbrugt som barn
Laura Dern og Common i forbindelse med premieren på 'The Tale' i 2018. (Foto: JB Lacroix/Getty Images)

Common har afsløret, at han som 9-10 år gammel blev misbrugt af en slægtning til sin gudmor. Afsløringen landede i rapper-skuespillerens nye selvbiografi, ’Let Love Have the Last Word’.

Common beskriver (ifølge Complex), at den traumatiske hændelse efterlod ham med en »dyb og pludselig skam«. I beskrivelsen af hændelsen har Common givet gerningsmanden dæknavnet ’Brandon’.

»På et tidspunkt følte jeg Brandons hænder på mig. Jeg skubbede ham væk. Jeg kan ikke huske, jeg sagde så meget andet end ’nej, nej, nej’«, skriver Common.

Rapperen beskriver endvidere, at det først var mange år senere, det for alvor gik op for ham, at det var et overgreb, han blev udsat for. At han måtte have undertrykt mindet – lige indtil han arbejdede på en scene med skuespiller Laura Dern for et par år siden, hvor det hele så kom op til overfladen igen.

»En dag, da jeg talte manuskriptet igennem med Laura, gik der overraskende nok gamle minder gennem hovedet på mig. Jeg fik vejret igen og blev bare ved med at spille minderne om og om igen, som når man spoler et gammelt VHS-bånd tilbage. Jeg sagde: ’Laura, jeg tror, jeg blev misbrugt’«.

Manuskriptet, Common gik igennem med Laura Dern, var til ’The Tale’, der udkom via HBO i 2018. ’The Tale’ følger Laura Dern, der som voksen indser, at det forhold, hun som barn havde til sin 40-årige løbetræner, ikke har været ligebyrdigt, men tværtimod et overgreb. ’The Tale’ er instrueret af dokumentarist Jennifer Fox – og det er en filmatisering af Fox’ egen sande historie.

Common bearbejdede endnu oplevelsen med sig selv og sin psykolog, da han skrev sin selvbiografi to år efter minderne kom op til overfladen. Han skriver endvidere, at han har tilgivet ’Brandon’, om end ikke talt med ham i over tyve år.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af