Emilia Clarke taler ud om ‘Game of Thrones’-slutning: »Jeg gik ud af huset og kom ikke tilbage før fem timer senere«

Emilia Clarke taler ud om ‘Game of Thrones’-slutning: »Jeg gik ud af huset og kom ikke tilbage før fem timer senere«
Emilia Clarke som Daenerys Targaryen. (Foto: HBO)

(Kæmpe spoilers forude – læs først, når du har set sidste afsnit af ‘Game of Thrones’)

En tv-æra er forbi, og det allersidste afsnit af ‘Game of Thrones’ bød på særligt ét bittersødt twist efter dronning Daenerys’ masseslagtning af King’s Landing: Hvem havde forudset, at Jon Snow ville mande sig op og dolke sin elskede Dany i hjertet midt i et hedt kys?

Da Entertainment Weekly sidste forår var med på ‘Thrones’-optagelserne, fangede de Emilia Clarke til en snak om sin karakters skæbne.

»Jeg græd«, siger Clarke, som naturligt identificerer sig stærkt med dragemoderen efter at have portrætteret hende i et knap et årti, da hun læste det tilsendte manuskript. »Jeg gik en tur. Jeg gik ud af huset og tog mine nøgler og telefon og kom tilbage med vabler på fødderne. Jeg kom ikke tilbage før fem timer senere. Jeg var sådan: ‘Hvordan gør jeg det her?’«

»Jeg tænkte, at hun ville dø«, fortsætter Clarke. »Det er en meget smuk og rørende slutning. Forhåbentligt vil man se noget skrøbelighed i det øjeblik, hun dør – der er den lille pige, man mødte i sæson et. Se? Hun er lige der. Og nu er hun der ikke længere«.

Daenerys startede ud som et klokkeklart feministisk symbol. Hun rejste sig bogstaveligt fra asken og lykkedes med at samle en hær af allierede, så hun kunne erobre sin retmæssige jerntrone og befri folket fra en tyran – forblændet af magt lukkede hun øjnene for det diktatur, hun selv styrede imod.

Daenerys’ udvikling fra De Syv Kongerigers håb til Mad Queen deler vandene blandt fans, men Clarke er ikke i tvivl: »Jeg står ved Daenerys. Jeg står ved hende. Jeg kan ikke andet«.

»Jeg lærte på dramaskolen, at din karakter har ret«, uddyber hun. »Din karakter træffer et valg, og du bliver nødt til at stå ved det. En skuespiller skal aldrig være bange for at se grim ud. Og efter at have arbejdet på serien i ti år er det logisk. Hvor kan jeg ellers gå hen? Jeg prøvede at tænke på, hvordan slutningen ville være. Det er ikke, fordi hun pludselig ville sige ‘okay, jeg sætter en kedel over og bager småkager i ovnen, og så sidder vi bare her og har det dejligt og får nogle børn’. Det ville aldrig ske. Hun er en Targaryen«.

Læs også: Anmeldelse af ‘Game of Thrones’ sidste afsnit – »Det sluttede anderledes, end jeg nogensinde havde forestillet mig«

Læs også: Når du er færdig med at tilsvine slutningen på ‘Game of Thrones’, så tænk lidt over det store billede

Lyt til SOUNDVENUE STREAMER: Podcasten siger farvel til verdens største serie og snakker spoilers i finalen

Læs også: Hvilken fortælling fortalte ‘Game of Thrones’ egentlig?

Læs også: De største ubesvarede spørgsmål efter ‘Game of Thrones’-finalen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af