George R. R. Martin afviser rygter om, at de to sidste ‘Thrones’-bøger er klar til udgivelse

George R. R. Martin afviser rygter om, at de to sidste ‘Thrones’-bøger er klar til udgivelse
George R. R. Martin (Foto: Frederick M. Brown/Getty Images)

Forfatter George R. R. Martin mangler stadig at færdiggøre de to sidste bøger i ‘A Song of Ice and Fire’-bogserien, der som bekendt for længst er blevet halet indenom af ‘Game of Thrones’.

Fans venter derfor i spænding på de sidste kapitler af Martins originale fortælling og kunne begynde at glæde sig, da Ian McElhinney, der spiller Ser Barristan Selmy i tv-serien, fortalte i en video til Epic Con 2019, at Martin allerede havde færdiggjort de to sidste bøger. Forfatteren skulle ifølge McElhinney have indgået en aftale med ‘Game of Thrones’-skaberne David Benioff og D. B. Weiss om først at udgive bøgerne efter seriens slutning.

Efter videoens cirkuleren på de sociale medier har Martin dog kraftigt afvist rygterne på sin officielle blog.

»Nej, bøgerne er ikke færdige. HBO bad mig ikke om at forsinke dem. Heller ikke David og David (Benioff og Weiss, red.)«, skærer forfatteren igennem og fortsætter:

»Det overrasker mig, at nogen kan tro på den historie, selv for et øjeblik. Det giver ingen mening. Hvorfor skulle jeg tilbageholde færdiggjorte bøger i årevis? Nej, ‘The Winds of Winter’ og ‘A Dream of Spring’ er ikke færdige. ‘Dream’ er ikke engang begyndt; Jeg har ikke tænkt mig at starte med at skrive bind syv, før jeg færdiggør bind seks«.

‘The Winds of Winter’ har endnu ingen udgivelsesdato. Til gengæld udgav Martin i november 2018 bogen ‘Fire and Blood’ om det prestigefyldte Targaryen-hus’ vej til magten på jerntronen.

Læs også: Et forsvar for Daenerys’ omdiskuterede angreb i det nye ’Game of Thrones’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af