Hannah Gadsby fortæller om ‘Nanette’ og om at »ødelægge« comedy i ny TED-talk

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hannah Gadsby udfordrede sidste år vores syn på comedy med sit usædvanlige standupshow ’Nanette’, hvor hun pillede sine egne jokes fra hinanden og fortalte dybt personlige historier om at være homoseksuel og autist.

I sin nylige TED-talk ’Three Ideas. Three Contradictions. Or Not’ udfordrer hun konventionerne for platformens snakkeformat. »Jeg synes ikke, jeg er kvalificeret til at fortælle om mine meninger«, begynder hun, inden hun fortæller om sit forhold til comedy.

Omdrejningspunktet er, hvordan modsætningen mellem hendes »patologiske generthed« og den udadvendte natur i comedygenren er dét, der gør, at hun er god til det. For hende er formålet at »ødelægge« comedy, så hun kan bygge det op igen på måder, der passer til det, hun gerne vil dele.

Hun præciserer også, hvad hun mente, da hun erklærede, at hun med ‘Nanette’ var færdig med comedy: Det var ikke selve komikergerningen, hun henviste til, men de konventioner, der udgør genren. For nylig stod det da også klart, at hun er på vej med et nyt show. 

Ligesom med ’Nanette’ er det en blanding af humor, alvor og kulturanalyse og endnu et bevis på, at Gadsby ikke spiller efter andres regler.

Læs også: Genialt Netflix-show skyder standup-genren i sænk

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af