Unge danske skuespillere støtter op om afviste asylbørns vilkår – se videoen her

Unge danske skuespillere støtter op om afviste asylbørns vilkår – se videoen her
Pilou Asbæk. (Foto: Getty Images/Jaeger-LeCoultre)

»Afviste asylbørn skal tildeles bedre vilkår i hjem- og udrejsecentre og midlertidig opholdstilladelse senest 18 mdr. efter endeligt afslag«.

Sådan lyder borgerforslaget, der blev stillet af Folkebevægelsen for asylbørns fremtid den 10. december 2018 med støtte fra blandt andre Ghita Nørby og Shaka Loveless. Et forslag, der nu knapt et halvt år senere får et stærkt boost af en række prominente danske skuespillere og musikere.

Fra sin Instagram-konto postede Victoria Carmen Sonne (‘Holiday’, ‘Usynligt Hjerte’) i går aftes en kort video, hvor Dulfi Al-Jabouri (‘Bedrag’, ‘Underverden’), Esben Smed (‘Bedrag’), , Raske Penge, Stephania Potalivo (‘Hånd i hånd’), Iben Hjejle og Signe Lindkvist opfordrer folk til at skrive under på underskriftindsamlingen.

Tidligere i dag fulgte ‘Game of Thrones’-stjernen Pilou Asbæk trop og delte samme video til sine mere end 620.000 følgere.

Forslaget har allerede opnået de 50.000 underskrifter, der skal til, for at Folkebevægelsen kan tage det videre i folketinget, men endnu flere støtter kan kanske betyde større sandsynlighed for, at politikerne tager forslaget op før end siden.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Cannes-highlights dag 9: Dansk kortfilm vinder pris – og det er fuldt fortjent

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af