Den ventede ‘Queen and Slim’ er Lene Waithes filmdebut – se traileren med Daniel Kaluuya

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lena Waithe har som skaber af serien ’The Chi’ og skuespiller og manuskriptforfatter på Netflix-serien ’Master of None’ slået sit navn fast som et af Hollywoods mest interessante navne. Med ’Queen and Slim’ er det første gang, hun skriver manuskript til en spillefilm.

I rollerne som Slim og Queen ser man Jodie Turner-Smith og ’Get Out’-stjerne Daniel Kaluuya. De er to unge og nyforelskede sorte amerikanere, der en aften bliver blinket ind til siden af en politibetjent. Som vi ser i traileren, eskalerer situationen hurtigt, og det fører til, at Slim overmander betjenten og slår ham ihjel, hvorefter de to er tvunget på flugt.

Filmen instrueres af Melina Matsoukas, som længe har arbejdet som musikvideoinstruktør, har instrueret flere afsnit af ’Insecure’ og ’Master of None’-afsnittet ’Thanksgiving’, som Waithe skrev og vandt en Emmy for. Chloë Sevigny og Bokeem Woodbine (’Fargo’) medvirker også.

Waithe har ved en tidligere lejlighed beskrevet filmen som »protestkunst«.

»Pointen er at få folk til at snakke. Filmen er ikke lavet til at give publikum svar, men i stedet stille spørgsmål og vise, hvordan det ser ud at være sort og forelsket, mens verden brænder omkring dig«.

’Queen and Slim’ får amerikansk premiere 27. november.

Læs også: Danske Jacob Schulsinger er et af de vigtigste mennesker bag ‘Big Little Lies’ sæson 2

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af