Disse film skal du streame i juli – fra omdiskuteret Oscarvinder til roste Sundance-hits

Vi guider dig til de bedste nye streamingfilm, du kan få glæde af i sommerferien.
Disse film skal du streame i juli – fra omdiskuteret Oscarvinder til roste Sundance-hits
'BlacKkKlansman'
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Share’

Videoer og billeder, der deles uden samtykke, er et vigtigt og højaktuelt emne, som instruktør Pippa Bianco tager op i sin debutfilm ‘Share’.

Efter en fest vågner 16-årige Mandy op med sparsomme erindringer om, hvad der skete aftenen før. Snart opdager hun, at der blandt hendes venner florerer en video, som nogen optog til festen, hvor hun kan se sig selv blive befamlet af en gruppe drenge.

Share havde premiere på årets Sundance Film Festival, hvor den fik en flot modtagelse og kom i fold hos det anerkendte indiedistributionsselskab A24. Indiewire skrev at »få film har så modigt konfronteret kompleksiteterne i seksuelt overgreb«.

Kan ses på HBO Nordic fra 28. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’BlacKkKlansman’

Spike Lees ’BlacKkKlansman’ var ikke til at komme uden om ved årets Oscar-uddeling. Den var nomineret til bedste film, vandt for bedste adapterede manuskript og blev dermed Lees billet til sin længeventede første Oscar.

Med filmen, som er baseret på sande begivenheder, leverer Lee en mavepuster til USA’s racistiske fortid og samtid. Vi befinder os i en lille amerikansk by i 70’erne, hvor Ron Stallworth (John David Washington) netop er blevet ansat som den første sorte politibetjent. Sammen med sin hvide kollega Flip (Adam Driver) sætter han sig for at infiltrere den lokale Ku Klux Klan-klub.

Vi gav filmen fem stjerner og kaldte den »absurd sjov og dybt foruroligende«.

Kan ses på Viaplay fra 30. juli

‘The Great Hack’. Traileren er endnu ikke frigivet.

‘The Great Hack’

Skandalen om Facebook og det politiske konsulentbureau Cambridge Analytica, der kom frem i 2018, igangsatte en politisk diskussion om tech-giganternes stadigt voksende magt. I dokumentaren ‘The Great Hack’ får du fortalt hele historien fra begyndelsen.

Sagen involverede omkring 87 millioner Facebook-brugeres data, som konsulentbureauet brugte uden brugernes accept til at målrette politiske kampagner. Gennem eksperter, journalister og en whisteblower fra Cambridge Analytica bliver vi klogere på, hvordan det gik til, og hvilken betydning det havde for blandt andet det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Kan ses på Netflix fra 24. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘A Ghost Story’

Casey Affleck render størstedelen af tiden rundt med et hvidt lagen over hovedet i det storroste Sundance-hit ‘A Ghost Story’. Hans karakter bliver kaldt C og dør pludseligt, hvorefter han følger efter sin kæreste, spillet af Rooney Mara (‘The Girl with the Dragon Tattoo’), med ligklædet endnu hængende over sig.

David Lowery har instrueret indiedramaet, hvis eksistentielle grundspørgsmål står langt stærkere end horror-elementerne, og ved filmens premiere februar sidste år skrev The Guardian, at Affleck emmer af hjertesorg, selv når han er dækket til af et lagen.

Kan ses på Netflix fra 23. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Green Book’

Skru tiden nogle måneder tilbage, og ‘Green Book’ var på alles læber. Peter Farrellys racedrama med Viggo Mortensen og Mahershala Ali snuppede den vigtigste Oscar-statuette – for næsen af ‘Roma’, vil mange mene – og mødte efterfølgende kritik for sine sorte stereotyper og hyggeracisme.

Uagtet kritikpunkterner: Mortensen og Alis rejse gennem USA’s racistiske sydstater, der danner grobund for et uventet venskab, er som en af årets mest omtalte film værd at tjekke ud.

Kan ses på Blockbuster 29. juli.

(Foto: Netflix)

‘The Red Sea Diving Resort’

I det biografiske Netflix-drama ‘The Red Sea Diving’ følger vi en gruppe internationale agenter i 1980’erne, der via et forladt, sudansk ferieparadis smugler tusindvis af jødisk-etiopiske flygtninge fra Sudan til Israel.

Efter at have afsluttet ‘Avengers’-kapitlet indtager Chris Evans hovedrollen som en israelsk agent, der leder missionen an. Evans skal blandt andet spille over Michael K. Williams (‘The Wire’) og Michiel Huisman (‘The Haunting of Hill House’), mens israelske Gideon Raff instruerer. Han er manden, der skabte den israelske serie ‘Prisoners of War’, som ‘Homeland’ byggede på.

Kan ses på Netflix fra 31. juli 2019.

Læs også: Vores største håb for ‘Stranger Things’ sæson 3: Nye monstre, færre klicheer og Steves hår

Læs også: SOUNDVENUE STREAMER: Nyt dansk stortalent i Netflix-filmen ’I Am Mother’ og parforholdskrise på DR3

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af