Esben Smed er gidsel hos Islamisk stat i ‘Ser du månen, Daniel’ – se den lovende trailer

Niels Arden Oplev er instruktøren bag en af årets mest ventede danske film, ’Ser du månen, Daniel’ om den danske fotograf Daniel Rye, der i 2013 blev taget til fange hos Islamisk Stat i Syrien, hvor han sad i 13 måneder.

Begivenhederne er beskrevet i journalist Puk Damsgårds bog af samme navn, som blev en bestseller og vandt hende Cavling-prisen, og den fungerer som forlæg for manuskriptet, som er udformet af Anders Thomas Jensen.

I den nye trailer til filmen får vi første glimt af de mareridtagtige begivenheder. Mens Daniel tortureres under fangenskab, forsøger hans familie i Danmark at samle penge ind til at kunne betale gidseltagernes løsesum. De får hjælp af gidselforhandleren Arthur (en arabisktalende Anders W. Berthelsen, der også fungerer som co-instruktør og er en af bagmændene bag filmprojektet), som kæmper for at få Daniel løsladt.

Esben Smed, som blandt andet er kendt fra ’Bedrag’ og ’Lykke-Per’, indtager rollen som Daniel, og Jens Jørn Spottag, Christiane Gjellerup Koch, Sofie Torp og Sara Hjort Ditlevsen er blandt de øvrige medvirkende. Arden Oplev har blandt andet instrueret ’Mænd der hader kvinder’, ’Drømmen’, ’To verdener’ og ’Kapgang’.

’Ser du månen, Daniel’ får premiere 29. august.

Læs også: Anders Matthesen: »Jeg føler mig ikke hjemme i en flok med 20 stoddere«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af