‘The Daily Show’s Jon Stewart advokerer for 9/11-redningsfolks rettigheder

‘The Daily Show’s Jon Stewart advokerer for 9/11-redningsfolks rettigheder
Jon Stewart.

Ganske vist er det fire år siden, Jon Stewart forlod sin faste værtstjans på det satiriske nyhedsprogram ‘The Daily Show’, men manden har siden genbesøgt rampelyset under sporadiske, ofte politisk motiverede gæsteoptrædener på selvsamme platform. Og tirsdag eftermiddag amerikansk tid markerede Stewart igen sit politiske engagement, da han denne gang holdt en tale ved en høring i Repræsentanternes Hus’ justitsudvalg.

Her advokerede den tidligere tv-vært for finansiering af medicinsk behandling til de redningsfolk, der satte ind under terrorangrebet den 11. september 2001 i New York – de er nemlig på grund af skader og inhalering af giftstoffer stadig påvirkede af angrebet den dag i dag.

»Fem sekunder. Så lang tid tog det, før brandfolkene, politiet og Port Authority reagerede på det presserende behov fra offentligheden«, siger Stewart henvendt til regeringen. »Fem sekunder. Hundredvis døde med det samme. Tusinder flere fortsatte med at kæmpe for deres brødre og søstre. De udførte deres job med mod, værdighed, vedholdenhed og ydmyghed. 18 år senere skal I gøre jeres«.

Jon Stewart har haft kampen for at forbedre forholdene for terrorangrebets løbende ofrer som sin hjertesag i flere år, og han har før inkluderet segmenter omkring problematikken i ‘The Daily Show’.

Læs også: Seriekvinderne er gået all Slytherin: Her er de tre fremmeste eksempler

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af