Baz Luhrmann caster sin Elvis Presley efter hård konkurrence

Baz Luhrmann caster sin Elvis Presley efter hård konkurrence
Austin Butler skal spille Elvis Presley. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Fornyligt kunne vi rapportere, at instruktøren Baz Luhrmann (‘The Get Down’, ‘Moulin Rouge’) var i gang med en omfattende castingproces til sin kommende Elvis Presley-biopic med store navne som Miles Teller (‘Whiplash’, ‘Too Old To Die Young’), Ansel Elgort (‘Baby Driver’), Aaron Taylor-Johnson (‘Kick-Ass’, ‘Nocturnal Animals’) og One Direction-stjernen Harry Styles i spil til den ikoniske rolle.

Det store wildcard var det relativt ubeskrevne navn Austin Butler, der indtil nu mest har arbejdet på de skrå brædder og i tv-serier som ‘The Shannara Chronicles’ og ‘The Carrie Diaries’, men nu har den unge skuespiller, der i øvrigt danner par med Vanessa Hudgens, altså landet rollen som The King.

Meget tyder da også på, at Butler står over for sit helt store gennembrud som filmskuespiller med mindre roller i Quentin Tarantinos ‘Once Upon a Time in Hollywood’ og Jim Jarmuschs kommende zombiefilm ‘The Dead Don’t Die’. Sikkert er det i hvert fald, at rollen som Presley vil katapultere ham mod stjernehimlen med øjeblikkelig virkning.

Filmen, der endnu ikke har nogen titel, skildrer Elvis’ liv og musik gennem sangerens komplicerede forhold med  sin enigmatiske manager Colonel Tom Parker, der spilles af ingen ringere end Tom Hanks. Filmen dykker ned i deres dynamik over en periode på 20 år – fra Elvis’ gennembrud til hans ubestridte storhedstid.

Baz Luhrmann udtaler om castingen i en pressemeddelelse: »Jeg vidste, at jeg ikke kunne realisere denne film uden den helt rigtige skuespiller. Vi ledte grundigt efter en skuespiller, der både kunne fremkalde de singulære, naturlige bevægelser og stemmen af denne usammenlignelige stjerne, men også kunstnerens indre skrøbelighed. Det var en ære for mig at lære så mange store talenter at kende igennem castingprocessen. Jeg havde hørt om Austin Butler gennem hans gennembrudsrolle over for Denzel Washington i ‘The Iceman Cometh’ på Broadway. Gennem en rejse bestående af ekstensive screentests og musik- og skuespilworkshops, vidste jeg, at jeg havde fundet en, der kunne legemliggøre ånden af en af verdens mest ikoniske musikpersonligheder«.

Luhrmann instruerer filmen efter eget manuskript (skrevet i samarbejde med Craig Pearce). Optagelserne begynder i starten af 2020 i Australien.

Læs også: ‘Bond 25’-rygte: Sort kvinde overtager 007-titlen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af