Politibetjent bag Central Park Five-efterforskning hævder, at ’When They See Us’ er fyldt med »ondskabsfulde løgne«

Politibetjent bag Central Park Five-efterforskning hævder, at ’When They See Us’ er fyldt med »ondskabsfulde løgne«
'When They See Us'

For godt en måned siden fik Ava Duvernays miniserie ’When They See Us’ premiere på Netflix til store roser og svimlende seertal. Serien er en gengivelse af den såkaldte Central Park Jogger Case fra 1989, i hvilken fem unge drenge blev anholdt for overfald og voldtægt af den 28-årige Trisha Meili. Fire af de fem drenge var afroamerikanere, en var latinamerikaner.

Miniserien følger hændelserne fra den skæbnesvangre aften over drengenes retssager og efterfølgende fængslinger. Som vores anmelder skriver, står det klart »fra første minut, at alle fem er uskyldige«.

En af NYPD-politibetjentene, der stod bag efterforskningen og de første anholdelser i sagen, var Eric Reynolds, der også skildres i miniserien. Reynolds har dog i et nyt interview med Daily Mail TV slået fast, at ’When They See Us’ er fyldt med »ondskabsfulde løgne«, »fuldkommen nonsens« og scener, der er »ren fiktion«.

»Da jeg så åbningsscenerne, var det som at se en musical. Jeg var lamslået. Det var absolut ikke, hvad der skete«, fortæller Reynolds til Daily Mail, hvor han peger på adskillige scener, der er enten overdrevne eller det pure opspind.

Reynolds slår blandt andet ned på selve afbildningen af anholdelserne af de unge, der i serien ser ud til at være helt forslåede under arrestationen. »Please, en eller anden, vis mig billederne af dem. Vis mig de skader, vis mig de blå øjne, vis mig de hævede ansigter, for ikke en eneste af dem, der kom ud fra det område, havde noget af det«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af