Rami Malek havde én ufravigelig betingelse for at spille Bond-skurk

Rami Malek havde én ufravigelig betingelse for at spille Bond-skurk
Rami Malek ved verdenspremieren på 'Bohemian Rhapsody'. (Foto: Jeff Spicer/Getty Images)

Vi er mange, der venter spændt på at se, hvad Rami Malek bringer til 007-universet som superskurk i den 25. Bond-film. Men inden Oscar-vinderen i sin tid takkede ja til rollen, havde han ét ufravigeligt krav til karakteren:

Skurkehandlingerne måtte ikke være motiveret af religion.

I et interview med den engelske avis The Daily Mirror fortæller amerikansk-egyptiske Malek, at det lå ham meget på sinde ikke at puste til gammeldags Hollywood-stereotyper om mellemøstlige bad guys som islamistiske terrorister. En trope, der for alvor bed sig fast efter Golf-krigen, og som dengang afløste tidligere årtiers portrætter af japanere som svigefulde uslinge i kølvandet på 2. Verdenskrig.

»Det er en fantastisk karakter, og jeg er vildt spændt. Men religionsaspektet var noget, jeg diskuterede med Cary (Fukunaga, filmens redaktør, red). Jeg sagde, ‘Vi kan ikke kæde ham sammen med terrorisme, der reflekterer en bestemt ideologi eller religion. Det er ikke noget, jeg vil støtte, så hvis det er den retning, du vil gå, er jeg ude. Heldigvis var det ikke Carys vision. Min skurk er en anden slags terrorist. Det er et meget intelligent manuskript fra de mennesker, der ved præcis, hvad folk vil have i en Bond-film. Og jeg føler en betydelig vægt på mine skuldre – jeg mener, Bond er jo noget, vi alle er vokset op med«.

Der er endnu ingen detaljer om Maleks karakterer eller filmens plot, men rygter peger på, at genmanipulation for kommerciel vinding bliver et hovedtema. På hovedrolleindehaver Daniel Craigs opfordring blev ‘Fleabag’ og ‘Killing Eve’-skaberen Phoebe Waller-Bridge blev for nylig hentet ind for at pudse manuskriptet af og tilføje en dosis tiltrængt humor, men produktionen har været ramt af en lind strøm af praktiske ulykker fra Craigs brække ankel til brand på settet.

‘Bond 25’ – den sidste med Craig som martini- og dameglade 007 – rammer efter planen biograferne den 8. april 2020.

Læs også: Ny video går bag om optagelserne til ’Bond 25’ på Jamaica

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af