Robert Downey Jr. har tjent svimlende på ‘Avengers: Endgame’

Robert Downey Jr. har tjent svimlende på ‘Avengers: Endgame’
Robert Downey Jr. i 'Avengers: Endgame'.

Med 2.775 milliarder dollars indtjent i biografer verden over, placerer ‘Avengers: Endgame’ sig som den anden mest indbringende film nogensinde – kun overgået af ‘Avatar’ og dens astronomiske 2.788 milliarder dollars.

Men det er ikke kun Disney, der har tjent godt på det storslåede superheltebrag. Ifølge en ny rapport fra Forbes har Marvel-stjernen Robert Downey Jr. tjent hele 75 millioner dollars – knap 500 millioner kroner – på sin sidste tur i manegen som Tony Stark.

Det skyldes en helt unik lønaftale, der sikrer skuespilleren otte procent af filmens overskud ved billetlugerne sammen med en gavmild startløn på 20 millioner dollars. Uden procenterne var Downey Jr. allerede den bedst betalte skuespiller i MCU. Medstjernerne Chris Evans, Chris Hemsworth og Scarlett Johansson fik alle 15 millioner dollars i startløn for deres medvirken i filmen.

Men det er altså procenterne af den samlede indtægt, der sikrer Downey Jr.’s økonomi for livet. Forbes vurderer, at ‘Endgame’ indbragte 700 millioner dollars i overskud, når man fraregner produktions- og reklamebudgetter og lignende, hvilket er ensbetydende med yderligere 55 millioner dollars til Downey Jr. og en samlet løn på 75 millioner dollars.

Downey Jr. tjente også 75 millioner dollars på sin medvirken i ‘Avengers: Infinity War’, mens hans beskedne medvirken i ‘Spider-Man: Homecoming’ indbragte ham 15 millioner dollars for tre dages arbejde. Det er noget af en lønstigning fra hans MCU-dåb med ‘Iron Man’ i 2008, der indbragte ham blot 500.000 dollars.

At MCU er en glimrende forretning, fornægter sig ikke. På Forbes’ liste over de 100 mest indtjenende kendisser, finder man seks MCU-skuespillere: Downey Jr., Hemsworth, Evans, Johansson, Paul Rudd og Bradley Cooper. Sidstnævnte tjente syv millioner dollars på ‘Endgame’ grundet sin aftale om én procent af overskuddet, hvilket er bemærkelsesværdigt, da han kun lægger stemme til den mindre birolle Rocket. Samlet står de seks skuespillere for en indtjening på 340 millioner dollars.

Læs også: Robert Downey Jr. advokerer for, at Ironheart bliver en del af Marvel Cinematic Universe

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af