George R. R. Martin om HBO’s ’Game of Thones’: »Serien var ikke god for mig«

George R. R. Martin om HBO’s ’Game of Thones’: »Serien var ikke god for mig«
George R. R. Martin (Foto: Frederick M. Brown/Getty Images)

Tilbage i maj løb sidste afsnit af HBO’s mastodontserie ’Game of Thrones’ over skærmen, men forfatteren bag bøgerne, George R. R. Martin er stadig ikke færdig med bogserien, hvorpå tv-serien er baseret. Han planlægger at skrive yderligere to bøger. Bøgerne og tv-seriens massive succes har dog ikke kun været en dans på roser for forfatteren.

I et interview med The Guardian fortæller han, hvordan det har påvirket ham at være en offentlig person og hvordan tv-serien har haft indflydelse på hans arbejdsproces.

»Jeg kan ikke længere gå ind i en boghandel. Det var ellers en af mine yndlingsting: At vandre op og ned ad gangene, og udvælge bøger, læse lidt og gå derfra med en stor stak bøger jeg ikke kendte da jeg gik ind i butikken. Når jeg besøger en boghandel i dag, bliver jeg genkendt indenfor 10 minutter og folk samles omkring mig. Så selvom (berømtheden, red.) fører en masse ting med sig, mister man også noget«.

Med hensyn til forventningspresset til de to sidste bøger, har forfatteren følgende at sige: »Du kan ikke gøre alle tilfredse, så du må bare sørge for, at du selv er tilfreds«. Og i en kommentar på de mange fanteorier, der florerer, bedyrer ham: »Nogle af teorierne er rigtige nok, andre er ikke. Det finder de ud af når jeg er færdig«.

Martin kommer også ind på, hvordan det var at have tv-serien kørende sideløbende med skriveprocessen, og hvordan den langsomt indhentede ham. Det var ikke en udpræget fornøjelse:

»Jeg tror ikke, tv-serien var særlig god for mig. Det var meningen, at den skulle få mig til at blive hurtigere færdig, men den gjorde det modsatte. Hver dag når jeg satte mig ned for at skrive, tænkte jeg: ’Jeg skal altså blive færdig med den bog, men jeg har kun skrevet fire sider, hvor jeg burde have skrevet 40«.

George R. R. Martin planlægger at skrive i alt syv bøger i ’A Song of Ice and Fire’-serien. Sidste bog, nummer fem, udkom tilbage i 2011, men der er endnu ikke sat en udgivelsesdato for nummer seks, ‘The Winds of Winter’, og nummer syv, ‘A Dream of Spring’.

Læs også: George R.R. Martin: Kritikken af ‘Game of Thrones’-finalen kommer ikke til at ændre bøgerne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af