George R.R. Martin: Kritikken af ‘Game of Thrones’-finalen kommer ikke til at ændre bøgerne

George R.R. Martin: Kritikken af ‘Game of Thrones’-finalen kommer ikke til at ændre bøgerne
George R.R. Martin (Foto: Getty Images)

George R.R. Martin holder fast i sin vision for de sidste to bøger i ‘A Song of Ice and Fire’-serien på trods af den massive kritik af tv-seriens afsluttende sæson. Det siger forfatteren i et nyt interview med Entertainment Weekly.

Her slår han fast, at internettet har ændret alt, siden han i starten af 90’erne begyndte at skrive på sin fantasyserie:

»Internettet har påvirket alt dette til en grad, det aldrig har gjort før. Tag for eksempel Jon Snows ophav. Der var tidlige hints til afsløringen i bøgerne, men det var kun en læser ud af 100, der bemærkede dem. Og før internettet var det fint. Så ville de resterende 99 læsere lære om Jon Snows ophav, når det blev afsløret, og de ville sige: ‘Åh, sikke et fantastisk twist’. Men i internettets tidsalder skal den ene person bare dele teorien på nettet, og så siger de resterende 99: ‘Åh, det giver mening’. Så er det twist, man har bygget op, pludselig afsløret«.

Martin fortæller, at han har været fristet til at ændre i de kommende bøger ‘The Winds of Winter’ og ‘A Dream of Spring’, så han endnu engang kunne tage sine læsere på sengen. Det ville dog ikke give mening, forklarer han:

»Man bliver fristet til at ændre i de kommende bøger: ‘Åh Gud, det hele er ødelagt. Jeg er nødt til at finde på noget andet’. Men det er forkert. For når du har planlagt en bestemt slutning, og du pludselig ændrer retning bare fordi, nogen har luret det hele, eller fordi de ikke kan lide det, så ødelægger det hele strukturen. Så nej, jeg læser ikke på fan-siderne. Jeg vil skrive bøgerne nøjagtigt, som jeg oprindeligt havde tænkt mig at skrive dem. Og når bøgerne kommer ud, kan de enten lide dem eller ej«.

Det er almenkendt, at forfatteren gav ‘Game of Thrones’-showrunnerne David Benioff og D.B. Weiss en række af hovedplotlinjerne fra de endnu uskrevne bøger, så de havde et pejlemærke for serien. Derfor er der god sandsynlighed for, at bøgerne slutter ligesom serien, selvom Martin slår fast, at det alligevel vil være anderledes:

»Ja, jeg fortalte David Benioff og Dan Weiss en række ting år tilbage. Og nogle af dem brugte de. Men på samme tid er det anderledes. Jeg har meget klare idéer i mit hoveder, når jeg skriver ‘The Winds of Winter’, om hvor tingene er på vej hen. Det er ligesom to parallelle virkeligheder, der eksisterer side om side«.

Der er endnu ingen officiel udgivelsesdato på ‘The Winds of Winter’, men George R.R. Martin har lovet fans, at de må fængsle ham, hvis ikke han er færdig med bogen til juli 2020. Lige nu arbejder han på den kommende ‘Game of Thrones’-prequelserie, som han er medskaber af.

Læs også: Nikolaj Coster-Waldau om ‘Game of Thrones’-backlash: »Nogen blev kede af det«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af